В Україні триває карантин, який запровадив уряд до 24 квітня 2020 року чере спалах коронавірусної інфекції covid-19. Мільйони українців сидять вдома і не знають чим себе зайняти, адже багато хто втратив на певний час роботу і дохід. Однак, є люди, які вважають, що можна втратити через карантин не тільки гроші, але і духовне багатство.

До українців, які нудьгують, звернувся відомий гонзожурналист Льоша Дурнєв зі своїм списком документальних фільмів. Про це стало відомо завдяки новій публікації Олексія в мережі Isntagram.

"Зібрав для вас список класних документальних фільмів. Щоб не тільки прокрастинувати на цьому карантині, але і трішечки розумнішати. Але прокрастинувити, звичайно, більше.", - пише Дурнєв.

Ось такий список вийшов:

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

"Наша планета" (Our Planet), 2019

Документальний серіал від Netflix про тваринний світ. Дуже красивий! Зйомки серіалу проходили в 50 країнах протягом чотирьох років, тому вийшла барвиста і змістовна енциклопедія Землі: там і тундра, і пінгвіни, і джунглі, і мавпи. Дивитися обов'язково, якщо ви любите тварин і хочете відволіктися від людей.

"Віруючі" (Religulous), 2008

Американський комік, який не дуже вірить в Бога, подорожує світом, щоб поспілкуватися з представниками різних релігій. Діалоги виходять приголомшливі – пізнавальні, провокаційні і незграбні. Це дуже смішне, і одночасно філософське кіно, творці якого намагаються розібратися в сучасному інституті релігії. Дуже рекомендую, вам сподобається.

"Таємниці мільярдера" (The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst), 2015

Якщо ви обожнюєте художні детективи, вам точно зайдуть документальні фільми про злочини та їх розслідування. Почніть з цього хіта HBO: серіал не тільки розповідає про багача, якого підозрювали у вбивстві дружини, але і реально допомагає в обвинуваченні. В одній із серій мільярдер забуває вимкнути мікрофон, і міркує про те, що він вбивця.

"Подвійна порція" (Super Size Me), 2004

Якщо ви не бачили, то точно чули про цей скандальний експеримент. Творець фільму приймає рішення цілий місяць харчуватися виключно в McDonald’s, і документує всі зміни свого тіла і стан здоров'я. Що з цього вийшло, думаю, прогнозовано, але спостерігати дуже цікаво. До речі, кльово мотивує не жерти на карантині.

"Вихід через сувенірну крамницю" (Exit Through the Gift Shop), 2010

Фільм анонімного артиста Бенксі про вуличних художників, в тому числі і про самого Бенксі. Фішка в тому, що до цього часу незрозуміле документальне кіно або це псевдодокументалістика, в яку всі так повірили, що навіть номінували на Оскар в категорії "Найкращий документальний фільм". Черговий перформанс Бенксі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, міжнародні перевезення під ключ: хто залишився в строю в розпал епідемії.

Як повідомляв Знай.uа сидіть вдома із задоволенням – онлайн-шоу, фільми і виставки не дадуть нудьгувати у карантин.

Знай.uа писав, 50 днів у полоні коронавірусу, очевидці представили фільм про карантин в Ухані.