Людство вивчило світовий океан всього на 5%. Навіть з розвитком технологій, в підводному світі залишаються тисячі, а може й мільйони незвіданих рослин і тварин. Деякі з них все-таки є людям і відкривають перед людством свої секрети.

Свіжу знахідку вдалося зробити українським вченим зі станції “Академік Вернадський”, яка перебуває в Антарктиді.
Дослідник Владлен Трохимець поділився інформацією про свіжих знахідки. Вони були виявлені в протоці Пенола, під час досліджень на глибині 280 метрів.

Фото Владлен Трохимець

Вченим вдалося виявити кілька видів морських істот, які раніше не були відомі людству. Зокрема, дослідники знайшли кілька нових видів поліпів, актиній, губок, морських павуків, молюсків.

Фото Владлен Трохимець

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Вдалося знайти навіть невідомі раніше види морських зірок.
Успіху вдалося досягти, завдяки спеціальній сітці. У неї потрапили більше десятка нових видів, які успішно адаптувалися в холодних антарктичних водах.

Фото Владлен Трохимець

Владлен Трохимець розповів, що зараз представники морської фауни і флори передані наукової групи, яка займається їх ідентифікацією, вивченням властивостей і біологічних особливостей.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, глобальне потепління знищує Антарктиду, цілі натовпи живих істот безслідно зникають

Як повідомляв портал Знай.иа, пінгвіни заполонили невеликий острів в Антарктиді.

Також Знай.иа писав дослідники наткнулися на останки короля Антарктиди