Як відомо, традиційно за кілька днів християни починають готуватися до Великодня: печуть паски, фарбують яйця. Таке заняття подобається як дітям, так і дорослим, що дозволяє проявити фантазію і зануритися у творчий процес. Для читачів підготували кілька варіантів оригінального та яскравого розфарбовування яєць.

Яйця, pxhere

Спосіб 1

Так, яйця повністю пофарбувати в один колір можна за допомогою цибулі. Для цього потрібно просто варити яйця в цибулинному лушпинні. Тоді вони можуть виглядати рудими, червоними, темно-коричневими, бордовими. Це залежить від насиченості відвару і часу варіння.

Також для отримання інших кольором можна використовувати різні збори лікарських рослин. Зокрема, для зеленого знадобитися сушена кропива, для жовтого – ромашка. Для приготування потрібно взяти 5 столових ложок кропиви, заварити в 0,5 літрах гарячої води і проварити протягом півгодини. Потім слід додати у відвар столову ложку оцту, покласти в нього яйця і варити їх приблизно годину, періодично перегортаючи. Для більш насиченого кольору по закінченні варіння не виймати яйця з відвару і залишити їх ще на 1-1,5 години.

Спосіб 2

Підготуйте з тонкого паперу-кальки будь-який малюнок на свій смак. Змочіть трафарет у воді. Щоб добре зафіксувати його на яйці, його потрібно загорнути в марлю або шматок капронової панчохи, а кінці зав'язати ниткою. Відваріть яйця в будь-якому барвнику, а після цього дайте охолонути і зніміть трафаретний оболонку.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Також можна використовувати листя різних спецій і трав. Прикладіть листок до вареному яйцю і загорнути в марлю. Потім відварити в натуральному барвнику. На яйцях залишаться гарні відбитки.

Спосіб 3

Для отримання красивих візерунків можна використовувати різні нитки. Краще брати нитки насиченого яскравого кольору. Яйце потрібно обмотати ними в довільному порядку на зразок кокона і варити 20-30 хвилин з додаванням оцту і солі – 1 і 2 столових ложки на 1 літр води. Потім акуратно прибрати нитки і милуватися красивим візерунком на шкаралупі.

Яйця, pxhere

Спосіб 4

За допомогою будівельного скотчу, ізоляційної стрічки або пластиру можна створити геометричні малюнки. Для цього відварені яйця потрібно обклеїти смужками або квадратиками, опустити в перший барвник. Після вилучення потрібно дати яйцю обсохнути, а потім зняти скотч.

Спосіб 5

Красивий малюнок на яйцях можна отримати завдяки тканини з натурального шовку. Оберніть яйця в клаптик і туго зав'яжіть ниткою, зафіксувавши його. У воду для варіння додайте 1 столову ложку оцту і варіть протягом 20 хвилин. В результаті яйце отримає оригінальний забарвлення.

Спосіб 6

Гарний окрас також можна отримати з цибулиння і зеленки. Для цього необхідно дрібно покришити лушпиння і насипати її в широку ємність. Потім намочити сире куряче яйце і занурити в лушпиння. Далі це яйце обернути в марлю і зав'язати ниткою. Потім у старій каструлі проварити в підсоленій воді близько 10 хвилин. Після влийте воду 1-2 ампули зеленки і розмішайте. Хай яйця ще трохи побудуть в цій суміші. Потім остудіть і розгорніть їх. Вони отримають мармуровий яскравий колір.

Яйця, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що з 18 квітня в Мелітополі закриють всі ринки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на святкових вихідних погода в Україні очікується суха і тепла.

Також "Знай.ua" писав, що в УПЦ МП вирішили відкрити на Великдень церкви парафіян.