Знамеиті красуні - Сара Монтьель, Пас Вега, Урсула Корберо, Кармен Маура та, звичайно ж, Пенелопа Крус. Що у них спільного? Густе волосся, смаглява шкіра, розкішна посмішка. І головне - всі вони іспанки.

Секрети краси пристрасних іспанок допомагають їм залишатися сексуальними в будь-якому віці і при будь-яких обставинах.

Оливки і перець - для розкішного волосся

Від природи у більшості іспанок жорсткі, неслухняні локони, які часто ще й в'ються. Як вони з ними справляються? Весь секрет в оліях: оливковій та шипшини - нею збагачують аптечну косметику, роблять маски і масажі. Рецепти передаються від матері до дочки і удосконалюються роками.

А щоб коріння волосся справлялося з густими і важкими локонами, іспанки використовують засоби, які злегка подразнюють шкіру голови і покращують приплив крові до неї. Найчастіше це настоянка на червоному перці, сік плодів вишні, абрикоса, ожини.

Як експрес-засоби можна зробити маску з меду, яєчного жовтка і оливкової олії.

Сара Карбонеро, фото: hawtcelebs
Сара Карбонеро, фото: hawtcelebs

Самомасаж - для здоров'я зубів
Стоматологія в Іспанії надзвичайно дорога і страховка зазвичай не покриває такі витрати. Тому місцеві жителі звикли з дитинства ретельно доглядати за зубами. У хід йдуть зубні щітки, нитки, міжзубні йоржики і т.д.

Фішка іспанок - масаж ясен пальцями (відкривають рот і натискають на ясна в тому місці, де ясна переходить в зуб). Вважається, що такий самомасаж зміцнює як ясна, так і зуби. Відмінна профілактика кровоточивості і пародонтозу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Лара Альварес, фото: libertaddigital
Лара Альварес, фото: libertaddigital

Для сяючої шкіри обличчя: улюблена маска королеви Іспанії

На відміну від волосся, шкіра іспанських жінок починає в'янути досить рано і насамперед втрачає рум'янець, темніє. Тому найбільшою популярністю в Іспанії користуються відбілюючі косметологічні процедури.

Також в ходу маски для обличчя. Якщо змішати в рівних пропорціях ромашку, подорожник, деревій, і розмарин, додати до них квіти лілій і троянд, настояні на спиртовому розчині, вийде улюблена маска королеви Іспанії - Ізабелли Кастильскої.

іспанська акторка Паз Вега, фото: .theplace
іспанська акторка Паз Вега, фото: .theplace

Природний макіяж і акцент на губи після 50

Жодна іспанська жінка ніколи не допускає навіть думки про те, що вона не красива. Тому дівчата років до 50 використовують мінімум декоративної косметики, вирівнюють тон шкіри, підкреслюють і без того сверхвиразітельние очі. Помади вибирають натуральних відтінків.

А ось пані трохи старші не виходять з дому без повного марафету. Брови врозліт, рум'яна, помітні тіні і незмінно червона помада. Можливо, тому і говорять: некрасивих жінок в Іспанії просто не існує.

іспанська модель Антонела Сабат, фото: photos-models
іспанська модель Антонела Сабат, фото: photos-models

Середземноморська дієта - для кращого обміну речовин

Місцеві жителі (і чоловіки, і жінки) дотримуються так званої "середземноморської дієти" - це приклад раціонального і збалансованого харчування. В основі - свіжі овочі і фрукти, злаки, горіхи, зелень, морепродукти, натуральний йогурт, оливкову олію і трохи червоного вина.

А ще вони п'ють в основному теплу воду. Секрет в тому, що тепла вода легше засвоюється організмом, тому шкіра довше залишається пружною, зволоженою.

Танці замість фітнесу

Пристрасні іспанські жінки зовсім не люблять спорт. Вони віддають перевагу танцям. Фламенко, сальса - і поганого настрою і зайвих кілограмів як не бувало!

Ну а ті, хто не хоче танцювати, тим більше не ходить в спортзал. Вони просто гуляють по вулиці. А свіже південне повітря, як відомо, творить чудеса!

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, відомий дієтолог розповів, як перехитрити старіння

Як повідомляв портал Знай.ua, мама 3-х дітей розкрила секрет, як швидко скинути зайву вагу.

Також Знай.ua писав, як схуднути без підрахунку калорій і мук. Корисні поради від фітнес-тренера.