Відомий дієтолог Андрій Маковецький поділився в Instagram порадами, як перехитрити старіння. Вікові зміни в організмі - процес, на жаль незворотний. Однак можна обдурити його, користуючись нехитрими порадами фахівця. Отже, що ж пропонує робити Маковецький, щоб можна було у всеозброєнні і рішуче крокувати проти часу?

  1. Стежити за станом гормонів. Хоча б раз на півроку здавати аналіз на гормональну панель і своєчасно коригувати порушення, якщо вони виявлені.
  2. У своєму раціоні віддати перевагу свіжої рослинної їжі різних кольорів;
  3. Споживати достатню кількість білків - в середньому 1,5 г білка на 1 кг маси тіла.
  4. Не забувати про антиоксиданти, такі як вітамін С, вітамін Е, Цинк, Омега-3. Ці речовини захищають шкіру й органи від дії вільних радикалів, здатних у десятки разів уповільнити старіння і смерть клітин. Антиоксиданти повинні входити в раціон щодня. Якщо вам не подобаються продукти, багаті ними, вживайте їх у вигляді харчових добавок.
  5. Сон - краща зброя в боротьбі зі старінням. Тривалість сну повинна бути 7-8 годин, не більше і не менше - в обох випадках старіння відбувається швидше.
  6. І звичайно, фізичні вправи і позитивне мислення. Ця порада може здатися банальним, однак, як багато людей випускають його з уваги!

Будьте здорові, щасливі і довго-довго молоді і бадьорі!

Нагадаємо, раніше Аніта Луценко розповіла Знай.иа про повернення на “Зважені та щасливі” і дивну манію українок, коли навіть худі вважають себе товстими.

Також повідомлялося, як схуднути без підрахунку калорій і мук. Корисні поради від фітнес-тренера.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Крім цього, мама 3-х дітей розкрила секрет, як швидко перетворитися і скинути зайву вагу.