Відомий дієтолог Світлана Фус розповіла, що деякі продукти можна не зберігати в холодильнику. Багато з них не тільки марно займуть там місце, а й втратять свій смак і зовнішній вигляд, знизиться їх харчова цінність і зменшиться термін зберігання.

Картопля. Картопляний крохмаль перетворюється на цукор при низьких температурах. Вода в картоплі під впливом низької температури також змінює свій об'єм.

Морква і буряк починають гнити набагато швидше у разі зберігання в холодильнику.

Томати швидко втрачають смак і стають водянистими, якщо їх зберігати в холодильнику.

Огірки стають м'якшими при низьких температурах. Цей овоч любить тепло.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Овочі треба зберігати в сухих, темних місцях з хорошою циркуляцією повітря. При цьому картопля, помідори або перець краще зберігати окремо один від одного. Тому що вироблений овочами етилен прискорює дозрівання фруктів і овочів, що розташовані поблизу.

Овочі, фото Pxhere
Овочі, фото Pxhere

Фрукти кладемо в холодильник тільки стиглі та ті, що швидко псуються – м'які авокадо, манго, груші, сливи чи абрикоси.

Банан дозріває при температурі 15-20 градусів. Тому, якщо ви купили його зеленим, не зберігайте в холодильнику. Крім того, при низькій температурі їх шкірка темніє швидше.

Цитрусові дієтолог радить зберігати при температурі вище 0°C. Більш того, висока вологість може призвести до їх гниття. Також майте на увазі, що лимони і лайм дуже легко і швидко вбирають запахи з навколишнього середовища.

Плоди краще всього зберігати при кімнатній температурі. Банани, груші, абрикоси, ківі, манго, сливи та персики виробляють етилен, тому їх слід зберігати окремо.

Фрукти, фото Pxhere
Фрукти, фото Pxhere

Шоколад при низьких температурах покривається білим нальотом і швидко вбирає запахи ззовні.

Мед може кристалізуватися в холодильнику. Велика перевага натурального меду в тому, що він не псується при кімнатній температурі. Тому краще всього зберігати в щільно закритій скляній банці в темному місці.

Хліб не рекомендується класти в холодильник. Низька температура змінює структуру хліба, через це він втрачає смак, а висока вологість посприяє цвілі. Всю випічку слід загорнути його в паперовий пакет і зберігати при кімнатній температурі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які продукти потрібно вживати для здорових легенів.

Як повідомляв портал Знай.uа, дієтолог розповіла, як правильно їсти вуглеводи, щоб схуднути.

Також портал Знай.uа писав, коли вживати картоплю, щоб калорії не перетворилися на жир на боках.