Варто відразу сказати тобі, наш дорогий читач, в цій статті багато спойлерів, проте це того варте. Іноді хочеться подивитися на нескінченні всесвіти, де події склалися не так, як у нас за вікном у XXI сторіччі. Наприклад, СРСР захопило США або радикальна демократія огорнула Польщу (де заробітчанам просто немає місця) або божевільний політик продовжує молоти дурниці на весь світ довгі десятиліття.

Так от, це реально завдяки культурі та її "бонусам", у вигляді кінематографа. Спеціально для наших читачів ми зібрали топ-5 найкращих серіалів антиутопій. Приємного перегляду.

1983

Хто добре знає польську мову — може дивитися в оригіналі. Альтернативна версія подій серіалу проходила в далекому для нас минулому. Польський незалежний союз робітників (а згодом і суспільно-політичний рух) "Солідарність" на початку свого існування в 80-х роках минулого століття трохи перестарався у боротьбі з комуністичним режимом. Справа дійшла до відкритих терористичних дій, через який Польща так і залишилася радянською країною.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Довгі роки

Антиутопії не завжди про нанотехнології або захоплення світу якимись державами або корпораціями. Є ще таке поняття, як "диспотія". Це той варіант розвитку подій, коли уявний світ не дуже відрізняється від нашого, виключаючи якісь основні фактори. Найголовніше — ці чинники цілком реальні і для нас самих в майбутньому.

В полі зору

Кому сподобався фільм "Сноуден" - є подібний сюжет у вигляді серіалу. Джонатан Нолан вирішив розповісти історію не дуже антиутопічну, принаймні на сьогодні. У США, щоб уникнути повторення терактів 11 вересня, вирішили розробити систему, яка стежить за громадянами і аналізує їх життя. Все для виявлення потенційних терористів.

Межа

Серіалу Джей Джей Абрамса трохи не пощастило. Його концепція дуже схожа на серіал Lost, з яким він виходив майже одночасно. Тому "Межу" багато хто не помітив, а даремно. Серіал йде за зовсім іншим сюжетом і вже більше схожий на фантастичну детективну антиутопію.

Америка (1987)

Всі події відбуваються через 10 років після створення маріонеткового радянського керівництва, яким керують два офіцери. Однак, в цей же час з колонії звільняється колишній президент США, який піднімає народ на повстання і боротьбу з більшовицькими загарбниками. Це більше ретроспектива, тому що сама картинка застаріла, і сюжет не надто закручений. Хоча на Америку в стилі радянського побуту все ж цікаво дивитися. Американці вже не хваляться "демократичним" способом життя.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зірка "Орла і Решки" споглядає за лаштунки Чорнобиля – секретні об'єкти, радіація і рудий ліс.

Як повідомляв Знай.uа зірки серіалу "Друзі" зробили фанам безвідмовну пропозицію.

Знай.uа писав, в тихій глибинці сталася серія таємничих вбивств — шукати злочинців приїде суперкоп.