На початку прийдешнього року в Україні під заборону Держкіно потрапила низка російських серіалів. Цього разу в списку заборонених виявилися одразу три телепродукти, знятих у 2011-2014 роках, частина з них російсько-українські: "Впізнай мене, якщо зможеш", "Адвокат" і "Пристрасті за Чапаєм".

У минулому році дозвіл на прокат в Україні отримали всього три російських стрічки - "Нелюбов" Звягінцева, "Літо" Серебренникова і "Серце світу" Мещаникова.

Втім, жоден з них не потрапив до списку інтересів самих українських глядачів. При цьому на верхніх рядках пошуку в українському сегменту інтернету знаходяться саме "непрокатні" - а простіше кажучи, заборонені - російські серіали. Про це свідчить статистика Google Trends за 2018 рік, - передає "Страна".

В десятці серіалів, назви яких начастіше з'являються у пошуковій системі - сім російських, два - українських та один американського виробницва.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Отже, які серіали найчастіше гуглять українці:

"Мажор"

У минулому році ТОП запитів за російським серіалам очолив гостросюжетний і детективний "Мажор" (третій сезон). За даними ЗМІ, є інформація, що готується четвертий сезон "Мажора", над яким, зокрема працює продюсер та відомий російський ведучий Олександр Цекало.

У центрі сюжету - син олігарха, якого батько відправив на перевиховання в поліцію. Працюючи там, йому доведеться зіткнутися з багатьма заплутаними історіями, перейти дорогу сильним світу цього. Бійки, погоні, стрілянина і любовна лінія - ось що найбільше привертає увагу глядача.

Причина заборони "Мажора" в Україні прозаїчна - серіал оповідає про російських копів часто в позитивному ключі. Мабуть через це українська цензура його не пропустила.

"Поліцейський з Рубльовки"

Ще один популярний російський продукт серед наших глядачів. Саме четвертий сезон якого активно гуглили в минулому році. За сюжетом на роботу в поліцію приходить мажор Гриша, який охороняє порядок в елітному районі Москви. Детективні історії в сіткомі переплітаються з любовними і комедійними, персонажі потрапляють в безглузді ситуації і часто жартують "нижче пояса".

Напередодні Нового року випустили повнометражний фільм.

"Домашній арешт"

В українській десятці запитів Google з найпопулярніших серіалів 2018 року - Семена Слєпакова "Домашній арешт". В минулому році вийшов перший сезон з 12 серій. За сюжетом мер-хабарник виявляється під домашнім арештом в комунальній квартирі, де прописані (нерухомість забрала дружина, яка вирішила піти після скандалу). Там він зустрічає давнього знайомого, з якого вирішує зробити нового мера.

У серіалі показують російську корупцію, зокрема їдко її висміюють. Чому продукт потрапив під забороноу, офіційної відповіді поки що немає.

"Іванови Іванови"

До десятки популярних також потрапив серіал "Іванови Іванови". В центрі сюжету дві сім'ї-однофамільці з чи не найпопулярнышим прызвищем в Росії, які проживають у Воронежі. Родини з різним достатком. Через 16 років вони з'ясовують, що їх дітей у пологовому будинку переплутали і тепер їх життя пов'язані, тим більше, що в бідних Іванових згорів будинок і вони перебралися під один дах до багатих. Сюжетна лінія дещо переплітається з відомим українським серіалом Володимира Зеленського "Свати".

"Молодіжка"

Останній сезон російського серіалу про молодіжну хокейну команду "Ведмеді". Друга частина вийшла після нового року. Події розвиваються в маленькому містечку, куди прибув тренер - екс-гравець Національної хокейної ліги, що поставив завдання зробити команду єдиною.

В серіалі самих себе зіграли такі зірки хокею, як В'ячеслав Фетисов, Олексій Морозов, Микита Гусєв, Ілля Ковальчук.

"Гранд Ліон"

Цей російський комедійний серіал став продовженням російсько-українського ситкому "Готель Элеон" в одній із серій якого з'явилася Ольга Фреймут. В Сюжеті комічні та не дуже ситуації, що сталися в п'ятизірковому готелі Grand Lion. У центрі сюжету вчорашня амбіційна студентка, яка мріє підкорити столицю і відкрити власний готель. Але життя підносит сюрпризи та часто зводить нанівець усі старання.

Старт другого сезону намічається на початок вести цього року.

Українські серіали

Значиму конкуренцію за популярністю російським серіалам в минулому році Google склали лише два українських продукти. Один з них серіал "Школа".

У центрі - стосунки між школярами, їх батьками, вчителями, інтриги, любов.

Весною 2019 глядачі чекають виходу другого сезону.

Дві матері

Ще один український серіал, який потрапив в десятку запитів в Google, - "Дві матері", також показаний на 1+1. Це адаптація корейського формату "Дві матері. Гніздо зозулі". Ключових героїв зіграли українські зірки Ольга Сумська та Ірма Вітовська.

Виходу другого сезоні слід чекати у травні 2019.

"Ривердейл"

Єдиним зарубіжним серіалом в десятці інтересів наших громадян опинилася американська гостросюжетна драма про підлітків "Riverdale". Герої стикаються з вбивствами і похмурими таємницями здавалося б безпечного містечка.

На сьогодні маємо три сезони серіалу.

Нагадаємо, культову гру Mortal Kombat 11 на світовій прем'єрі гри показали відразу п'ять трейлерів файтинга.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям відповіли на чутки, що стосуються чуток про організації політичних акцій та мітингів з боку команди українського гумориста та режисера Володимира Зеленського.

Також Знай.ua писав, що стало відомо, хто замінить вагітну Бузову у російському проекті "Дом-2".