Крінолін являє собою структурну нижню спідницю-обруч. Його вперше почали використовувати для формування привабливого жіночого силуету в першій половині ХІХ століття.

У той час він був на піку популярності, але став смертельним для кількох юних дівчат і все тому, що крінолін загорівся. У липні 1861 році ця неприємність трапилася з дружиною американського поета Генрі Уодсворта Лонгфелло.

Газета "Boston Daily Advertiser" розповіла про цю подію: "Коли жінка сиділа за своїм письмовим столом і робила вручну дрібнички для дітей, шматочок тліючого папери потрапив на її плаття і воно миттєво загорілося". Дружина Лонгфелло померла на наступний день.

Крінолін, архівні фото
Крінолін, архівні фото

Така ж доля спіткала і двох зведених сестер Оскара Уальда. Вони померли в результаті опіків, після того, як занадто близько підійшли до відкритого вогню в своїх бальних сукнях.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У 1858 році в "New York Times" з'явилася стаття, в якій говорилося про те, що "три смерті в середньому за тиждень – невже такою має бути ціна краси і привабливості?".

Зараз цей предмет гардероба використовується тільки в якості музейного експоната або стилізованих фотосесій, але не в якості предмета повсякденного одягу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, непримітні речі можуть зробити вас богачем.

Як повідомляв Знай. ua, навіщо піратам потрібна була пов'язка на оці.

Також Знай. ua писав, що як людство рятує психіку під час карантину.