Твоїй увазі, наш дорогий читач, постав "Договір між Дияволом і Урбеном Грандье". Урбен був французьким католицьким священиком. Цей "документ" Грандье представив на суді в Лудені в 1634 році.

Про цю історію нагадують французькі видання.

Договір написаний латиною, з використанням дзеркала справа наліво. Внизу — підписи Сатани, Вельзевула, Люцифера, Еліми, Левіафана і Астарота. Вже наприкінці XIV століття диявол і демони стали для людей цілком "буденними" істотами. Були "відомі" їх імена, зовнішній вигляд, звички й риси характеру. Дев'ята інквізиція щосили боролася з людьми, які уклали договір з дияволом відьмами і чаклунами. У 1398 році Паризький університет офіційно затвердив теорію, згідно з якою для чаклунства обов'язково необхідний договір з дияволом. Відтепер сотні єретиків йшли на багаття не за зримі прояви свого чаклунського дару, а за сам факт угоди з Князем Тьми.

До 16 століття договір з дияволом зазвичай писався інквізитором, після чого підозрюваний підписував його. Чи не підписував, тоді тортури продовжувалися. І операції між купцями і угоди між чаклуном і демонами, як правило, писали одні й ті ж юристи. Тому ці документи за стилем практично не відрізнялися один від одного. У цьому відношенні показовим є документ, який підтверджує змову між дияволом і французьким священиком церкви Сен-П'єр дю Мерш в Лудені Урбеном Грандье, звинуваченим у чаклунстві черницями Луденского монастиря урсуліток та спаленим живцем у 1634 році.

Цей договір один з небагатьох збережених до наших днів... оригіналів. Зі справжніми підписами дияволів. Як сказано в протоколі судового засідання, документ "демон Асмодей стягнув з кабінету Люцифера і надав суду". Бардак в пеклі, одним словом. Грандье катували кілька днів поспіль. Спеціальними щипцями роздробили практично всі кістки, пошматували розпеченим залізом.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Суд у Лудені, скріншот з мережі
Суд у Лудені, скріншот з мережі

Проте священик так і не зізнався у скоєнні чаклунських обрядів. Це не завадило інквізиції визнати його винним. Єдиний "доказ" провини абата складається з двох частин: одна клятва у вірності, підписана Грандье, друга — клятва декількох дияволів у вірності смертному. Клятва дияволів написана справа наліво - на глибоке переконання церковників, мешканці пекла все роблять навпаки. Перед тобою скорочений переклад документа:

Договір між Дияволом і Урбеном Грандье, скріншот з мережі
Договір між Дияволом і Урбеном Грандье, скріншот з мережі

"Ми, всемогутній Люцифер, супроводжуваний Сатаною, Вельзевулом, Левіафаном, Астаротом та іншими, сьогодні укладаємо договір про союз з Урбеном Грандье, який тепер перебуває з нами. І ми обіцяємо йому любов жінок, квіти невинності, милість черниць, всесвітні почесті, задоволення і багатства. Він вступатиме у позашлюбні зв'язки; захоплення будуть приємні для нього. Він буде приносити нам раз на рік данину, відзначену його кров'ю; він топтатиме ногами реліквії церкви і молитися за нас. Завдяки дії цього договору він проживе щасливо двадцять років на землі серед людей і, нарешті, прийде до нас, ганьблячи Господа. Дано в пеклі, на раді дияволів.

Сатана, Вельзевул, Люцифер, Левіафан, Астарот. Запевняю підписом та відміткою головного диявола і моїх господарів, князів пекла. Писар Баалберіт".

"Мій господар і пан Люципер, я визнаю тебе як мого Господа і князя і обіцяю служити і підкорятися протягом всього мого життя. І я обіцяю тобі, що я робитиму стільки зла, скільки я зможу, і що я наведу всіх до скоєння зла. Я відрікаюся від помазання, хрещення, всіх милостей Ісуса Христа і його святих. І якщо я не зможу служити і поклонятися тобі, і якщо я не віддаватиму тобі данину тричі на день, я віддам тобі моє життя у власність. Вчинено в такий-то день і рік.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські політики зіграли головні ролі у "Грі престолів": з-за поребрика виглянув Король Ночі.

Як повідомляв Знай.uа пожежу в Соборі Паризької Богоматері пророкував Нострадамус: французів попереджали ще 500 років тому.

Знай.uа писав, день, коли спалахнув вогонь: майже 200 років тому англійський фармацевт продав перші сірники.