Як відомо, мало хто цікавиться терміном придатності різних отруйних речовин. Деякі з них можуть втратити свої смертельні властивості, але є й ті, які навіть через сотні років продовжують вбивати своїх споживачів. Що ж все-таки буде з отрутою, якщо у неї закінчиться термін придатності – читайте в матеріалі.

Отрута, pxhere

Так, швидше за все дана інформація практично нікому не знадобиться. Ця тема досить цікава, але не варто проводити різні експерименти в реальності.

Якщо у отрути закінчується так званий "термін придатності", то вона зазвичай стає тухлою і належного ефекту від неї зовсім не виникає. Проте, слід запам'ятати, що отрута буває різною. Чи стане смертельне речовина більш отруйною — не факт. А ось більш проблемною — запросто, наприклад, розкладання, втрата однорідності суміші і т. д. Зокрема, всім відомий миш'як можна зберігати хоч пару мільйонів років, але його все одно не можна споживати. А ось страшні ціаніди реагують з вуглекислим газом повітря та вся отрута — синильна кислота — випаровується в атмосферу, таким чином втрачаючи свої отруйні властивості.

Слід зазначити, що почитати про різних отруйних речовин досить цікаво, однак краще утриматися від аматорських експериментів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Отрута, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Донеччині виявили небезпечне сховище з ртуттю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у вареній ковбасі можуть бути небезпечні хімікати.

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити елітні парфуми від дешевої підробки.