У ці травневі ночі людство зможе спостерігати так званий Супермісяць - астрономічне явище, при якому повний місяць співпадає у часі з перигеєм, точкою найближчого наближення супутника Землі до планети. Через це небесне світило виглядатиме більшим і яскравішим, ніж зазвичай. Окрім цього, травневий повний місяць традиційно називають квітковим через цвітіння рослин навесні; таким чином, на небі можна буде побачити так званий квітковий Супермісяць.

Хоча повний місяць випав ще на 7 травня, вражаючим виглядом можна також насолодитися й в наступні дні. Точки ж перигею супутник дістався за 32 години до своєї повної фази.

Супермісяць, фото Telegram
Супермісяць, фото Telegram

Завдяки наближенню до Землі, Місяць матиме розмір у 33 дугові хвилини (0,55 градуса) у діаметрі, в порівнянні зі звичайними 31 дуговими хвилинами (0,52 градуса). За оцінками науковців, світило може здаватися більшим на 14%, а його яскравість виросте майже на третину.

Травневий квітковий супермісяць стане останнім у 2020 році, багатому на це явище.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Велетенський рожевий місяць і метеоритний дощ - які події приготувала людству весна.

Як повідомляв портал Знай.ua, Диво на небесах – світ побачить найяскравішу комету вперше за 10 років.

Також Знай.ua писав, Кур'єр на Місяць — NASA шокували черговою фантастичною ідеєю, майбутнє вже поруч.