Освоєння Місяця у другій половині XX століття йшло величезними темпами. Запустили кілька супутників, на поверхню вирушили місяцеходи. Ну і звичайно ж висадки людей. Однак у 1990-х роках програми освоєння Місяця почали стрімко скорочуватися, число польотів зменшилася, а про высадках і говорити нічого. Зараз NASA великими кроками рухається до відродження місячної програми, і вже уклала контракт з “місячним кур'єром”.

Рожевий супермісяць у Британії, фото Reuters
Рожевий супермісяць у Британії, фото Reuters


У середу, 8 квітня, NASA оголосило переможця тендеру по доставці корисних вантажів на природний супутник Землі. Контракт на 76 мільйонів доларів дістався компанії Masten Space Systems. Виходячи з умов договору, переможець тендеру зобов'язаний надіслати 9 експедицій до 2022 року, і доставити спеціальне наукове обладнання.
Для цих цілей розроблено спеціальний космічний апарат Lunar CATALYST XL-1. Ці човники вже пройшли випробування для участі в програмі. Довжина “місячного човника” складе всього 3.5 метра, ширина – 3 метри. Пристрій будуть приводити в рух 4 потужних двигуна. Загальна вага апарату без вантажу – 2.6 тонн.
Незважаючи на фінансову кризу, спровоковану коронавірусом, плани NASA з освоєння Місяця залишаються в силі. Можливо, з 2022 року нас може очікувати величезну кількість нової інформації про природному супутнику Землі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вихід головного конкурента електро пікапа від Tesla знову перенесли. Компанія Rivian хотіла скласти конкуренцію Tesla CyberTruck, але тепер вихід їх версії електрокара переноситься на 2021 рік. Свої ж автомобілі користувачі зможуть отримає тільки в 2021 році.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.иа компанія SEAT займеться виробництвом апаратів ШВЛ для критично хворих. Правда, поки що апарати відправляють в клініки Італії. За заявами виробника, компанія хоче виробляти до 300 одиниць ШВЛ.