Тирса - це на лише відходи від деревообробної промисловості, але й цінний помічник в саду та на городі. За її допомогою можна значно збільшити врожайність завдяки її здатності втримувати вологу, що стане особливо у нагоді на сухих піщаних ґрунтах та в посушливі періоди. Але навіть на цьому користь тирси не закінчується: вона є чудовим натуральним джерелом фосфору та азоту.

Про використання тирси у сільському господарстві розповідає Telegram-канал "Дневник дачника. Сад и огород".

Регулярне щорічне внесення тирси в ґрунт робить землю легкою, пухкою і м'якою. Завдяки цьому підвищиться повітрообмін, а земля стане добре вбирати вологу. Для поліпшення якості ґрунту бажано використовувати не свіжу тирсу, а перепрілу.

Навесні, коли з ґрунту починає випаровуватися волога, використовуйте тирсу як мульчу. Для цього рекомендується насипати на грядки 5-сантиметровий шар тирси.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Якщо в другій половині літа часто йдуть дощі, то мульчу з тирси слід перекопати з землею. Однак якщо погода залишається помірною або посушливою, то можна залишити мульчу на поверхні грунту до осіннього періоду.

У жовтні-листопаді тирсу все одно треба буде перекопати з землею, щоб навесні шар мульчі не зміг затримати відтавання ґрунту.

Якщо ви будете вносити перепріли тирсу в ґрунт постійно, то земля за своїми властивостями стане схожа на перегній, що значно підвищить врожайність.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Хочеш зібрати щедрий урожай? Дізнайся, як і коли удобрювати город.

Як повідомляв портал Знай.ua, Людей почнуть годувати тирсою.

Також Знай.ua писав, Як виростити помідор розміром з кавун - простий секрет потроїть ваш врожай.