23 липня на планеті відзначається всесвітній день китів і дельфінів. Це свято придумали для того, щоб звернути увагу на проблеми мешканців морів і океанів. А цих проблем у жителів глибин предостатньо. Вони вже зараз знаходяться на межі вимирання. Глобальне потепління – лише одна з десятків причин. Огидне поводження людини з природою призводить до того, що і дельфіни і кити можуть просто зникнути.

Скелет кита, скріншот: YouTube
Скелет кита, скріншот: YouTube


Одна з головних проблем – забруднення морів пластиком. У шлунках морських ссавців пластик знаходять у величезних кількостях. Як показало дослідження журналу Scientific Reports, частинки пластику були виявлені у всіх мертвих морських ссавців, яких відправляли на розтин за останні кілька років. Це лише свідчить про те, що проблема посилюється, і якщо нічого не зробити, тварини і далі будуть ковтати пластик, що призведе до їх вимирання.

Дельфін-альбінос, скріншот відео
Дельфін-альбінос, скріншот відео


Однак на цьому безвідповідальна поведінка не закінчується. Організація Об'єднаних Націй заборонила промисловий вилов китів і дельфінів. Проте боротьба з браконьєрами йде недостатньо активно. Залишилися на нашій планеті морських ссавців просто вибивають. В Україні також є проблеми. У Чорному морі живуть три види морських ссавців, і всіх їх виловлюють для організації дельфінаріїв.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Тож про ситуацію необхідно задуматися. Причому зусилля повинен робити кожен з нас. Підприємства повинні очищати свої відходи, суду – не скидати забруднюючі речовини, а люди – не викидати обгортки і пластикові пляшки у воду. Тільки так можна захистити морську фауну від повного вимирання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Європа оновила список країн, яким відкриють кордони чого чекати українцям з 1 липня. ЄС рекомендував список країн, для яких відкриє кордони з липня.

Як повідомляв Знай. ua, у Франківському рибак-невдаха наловив на штраф в 11 тисяч

Також Знай. ua писав, що під Запоріжжям море викинуло труп маленького дельфінчика, понівеченого браконьєрами