Дослідники вважають, що та наука, яка використовувалася зверненням назад старіння у мишей, можна використовувати у майбутньому. Це допоможе людям боротися зі старінням.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «DailyStar»

Новаторське дослідження під керівництвом гарвардського біолога доктора Девіда Сінклера, як передбачається, вплине на гонку зі старіння у людей.

Команда досягла неймовірних результатів, використовуючи білки, які можуть перетворити дорослу клітину на молодшу.

Лікар Сінклер назвав клітинне омолодження «постійним перезавантаженням» і вважає, що той самий науковий принцип може бути застосований до клітин людини.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

"Наскільки ми можемо судити, ми думаємо, що це може бути універсальний процес, який можна застосувати по всьому тілу, щоб скинути наш вік", - сказав він.

Лікарю Сінклеру та його команді раніше вдавалося відновлювати пошкоджені сітківки у мишей шляхом пересадки плазми від молодших мишей.

Тепер вони стверджують, що їм вдалося звернути вік ссавця на приголомшливі 54%.

Доктор Синклер переконаний, що звернення старіння також є ключем до лікування ряду смертельних захворювань, і впевнений, що ці нові наукові методи можуть дозволити людям жити довше та здоровіше.

"Сьогодні у нас є технологія, що дозволяє дожити до сотні, не турбуючись про рак у 70, хвороби серця в 80 і хвороби Альцгеймера в 90", - сказав він.

Є кілька дослідників, яким вдалося звернути старіння у мишей та щурів. Одним з тих, хто очолює роботу, є японський учений-біомедик доктор Шинья Яманака, який успішно перепрограмував клітини шкіри дорослої людини в стовбурові клітини, ефективно повернувши їх до епігенетичних міток і початкових зразків.