Вчені впадають у паніку після того, як 29 червня на Землі було зафіксовано найкоротший день за всю історію спостережень. Це каже, що «коливання» планет зменшується, що може призвести до «руйнівним» наслідків.

Дану інформацію продемонстрували на порталі "DailyStar"

Крихітні 1,59 мілісекунди було скорочено від нормального 24-годинного обертання 29 червня через зменшення «коливання» планети.

Але експерти кажуть, що якщо це продовжиться, з атомного годинника потрібно буде видалити «негативну секунду». А вплив на програмне забезпечення може призвести до збою супутників, пошкодження даних, невірних тимчасових міток та масових відключень життєво важливих систем — від банків до лікарень.

Веб-сайт timeanddate попередив після найкоротшого дня 29 червня: «Якщо швидке обертання Землі продовжиться, це може призвести до появи першої в історії негативної додаткової секунди. Негативна додаткова секунда означатиме, що наш годинник пропускає одну секунду, що потенційно може створити проблеми для ІТ-систем».

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Захід, скріншот: YouTube
Захід, скріншот: YouTube

Власник Facebook Мета заявив наприкінці минулого місяця у своєму блозі, що негативна додаткова секунда може мати «руйнівний ефект».

У ньому додано: «Вплив негативної додаткової секунди ніколи не перевірявся у великих масштабах; це може мати руйнівні наслідки для програмного забезпечення, що покладається на таймери або планувальники. Введення нових додаткових секунд — ризикована практика, яка приносить більше шкоди, ніж користі, і ми вважаємо, що настав час запровадити нові технології, щоб замінити її. Додаткова секунда та усунення, яке вона створює, викликають проблеми у всій галузі».

Попередній найшвидший день був -1,47 мілісекунд менш ніж за 24 години 19 липня 2020 року.

Нагадаємо, що вчені мають намір повернути мамонтів до життя.

Як раніше повідомляв портал "Знай", марсохід виявив дуже дивний об'єкт.