Нове дослідження показало, що час прийому їжі може значно впливати на тривалість життя, збільшуючи її на 35%. Хоча користь від споживання здорової їжі вже відома, вчені також цікавляться, як саме час прийому їжі може впливати на довголіття.
Зосередження харчування в певні часові рамки та зміщення більшої частини їжі на початок дня можуть позитивно вплинути на тривалість життя. Дослідження свідчить, що вживання більшої кількості їжі на сніданок та обід, а меншої кількості ввечері, може бути корисним.
Це дозволяє організму легше справлятися зі споживаними калоріями, особливо в нічний час, що допомагає зменшити вікові зміни в експресії генів і знизити запальні процеси, пов'язані зі старінням.
Обмеження калорійності на 30% показало збільшення тривалості життя на 10%, проте поєднання інтервального голодування та циркадного режиму харчування дало ще більш вражаючий результат — збільшення на 35%. Цікаво, що ці ефекти не залежать від маси тіла, що свідчить про важливість часу прийому їжі для загального здоров'я.