Усім давним-давно вже відомо те, що горіхи – це неймовірно корисний для людського організму продукт, який дозволяє істотно знизити ризик серцево-судинних захворювань.

А довести, насправді, це змогли шведські медики, про роботу яких розповіли представники наукових видань.

Як повідомили дослідники, експеримент підтримали понад 60 тисяч жителів Швеції у віці від 45 до 83 років. Добровольці розповіли про те, як складалися їх харчові звички і що впливало на них, зачіпаючи тему способу життя. Після цього медики спостерігали за тим, в якому стані перебуває здоров'я випробовуваних протягом 17 років.

За цей час у так званих піддослідних, було зафіксовано близько 5 тисяч серцевих нападів. Летальними з них виявилися 918 випадків. Фібриляцію передсердь (один з небезпечних видів аритмії) змогли помітити понад 7,5 тисяч.

Вчені змогли встановити, що у любителів горіхів ризик виникнення серцевої недостатності нижче приблизно на 20 відсотків. У той же час в результаті вживання порції горіхів від разу до трьох в місяць знижує ризик фібриляції передсердь на 12 відсотків.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Медики впевнені в тому, що горіхи являють собою природний джерело здорових жирів, антиоксидантів, а також мінералів, які позитивно впливають на стан серцево-судинної системи.

Раніше, портал "Знай.uа" зібрав 5 цікавих фактів про попкорн. Ця їжа є невід'ємним атрибутом відвідування кінотеатру, або ж вечірнього перегляду фільмів вдома з друзями і близькими.

Попкорн - єдиний з п'яти видів кукурудзи, зерна якого при нагріванні "вибухають". Це відбувається із-за певного співвідношення води і крохмалю, які містяться в зерні.

Як повідомляв "Знай.uа", кісточки багатьох ягід і фруктів є не тільки безпечними, але і корисними. Вчені склали список ягід та фруктів, кісточки яких володіють багатьма корисними функціями.