Іспанські вчені заявили, що оливки допомагають у боротьбі з онкологічними захворюваннями. Про це повідомляє healthystyle.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяФахівці провели власне дослідження, в результаті якого виявили зв'язок з оливками в раціоні і зменшення ракових клітин.
З'ясувалося, що в шкірці оливок міститься близько 80% маслинового кислоти, яка здатна знищувати ракові клітини. Також саме ця кислота затримує розвиток пухлини.
Вчені відзначають, що це не всі корисні властивості оливок. У її складі міститься вітамін Е. Він позитивно впливає на роботу головного мозку, легенів і стимулює вироблення кров'яних тілець.
При цьому калорійність продукту складає всього 115 кілокалорій на 100 грамів ваги. Оливки, крім іншого, багаті білками пектинами, цукрами і вітамінами В,С, Е, Р-активними катехінами.
Також в своєму складі оливки містять солі калію, фосфору, заліза і інших корисних елементів.
Щоденне додавання оливок в раціон харчування знизить ризик захворювань серця, судинної системи, стенокардії, інфаркту, раку. Також оливки повні ненасиченими кислотами, які зменшують рівень холестерину.
Раніше стало відомо, що вживання томатного соусу, в тому числі кетчупу, може знизити ризик виникнення раку шлунку і кишечника.
Біологи з Політехнічного університету Валенсії вивчали вплив овочів на організм людини при вживанні їх в сирому і приготованому вигляді.
Нагадаємо, 10 фатальних помилок, які заважають тобі знайти фігуру мрії.
Як повідомляв "Знай. ua", важливо знати кожному: цей популярний продукт може викликати діабет.
Також "Знай. ua" писав, що вбиває красу і молодість: зірки радять відмовитися від популярного напою.