складові
Для ягідного конфі:
Брусниця (або будь-яка інша ягода) - 280 г
Листовий желатин - 8 г (або порошковий желатин з розрахунку 1 г желатину на 6 г води)
Кукурудзяний крохмаль - 12 г
Цукор - 80 г
Для медового бісквіта:
Мед - 45 г
Цукор - 125 г
Вершкове масло - 15 г
Сода - 1 ч.л.
Яйця - 2 шт.
Борошно - 320 г
Для ванільного мусу:
Листовий желатин - 15 г
Ваніль (або ванільний екстракт) - кілька стручків
Молоко 2,5% жирності - 230 мл
Білий шоколад - 320 г
Вершки 35% жирності - 400 мл
Для дзеркальної глазурі:
Листовий желатин - 12 г
Цукор - 150 г
Вода - 75 мл
Сироп глюкози - 150 мл
Білий шоколад - 150 г
Згущене молоко - 100 г
Барвник Americolor - кілька крапель


Спосіб приготування


Готуємо ягідне конфі: ягоди промийте, злийте зайву воду, збийте їх в пюре. Замочіть в чашці з крижаною водою листової желатин (якщо ви використовуєте порошок, можна брати воду кімнатної температури). У ягідне пюре додайте кукурудзяний крохмаль, пюріруйте масу блендером, потім перелийте її в сотейник, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім зніміть сотейник з вогню і додайте до ягідної масі віджатий желатин. Знову пюріруйте все блендером, це допоможе желатину добре втрутитися. Застеліть деко плівкою і залийте готовий конфі в нього, повинен вийде шар приблизно в 7 мм. Приберіть в морозилку до повного застигання (близько півгодини).

Готуємо медовий бісквіт: в сотейнику з'єднайте мед, цукор і вершкове масло. Нагрівайте масу на плиті до тих пір, поки цукор не розчиниться. Приберіть з вогню, додайте чайну ложку соди і активно помішуйте віночком (маса буде пінитися). Потім перелийте масу в миску, додайте яйця кімнатної температури і ретельно все перемішайте до однорідності. Введіть борошно частинами, поки не отримаєте міцне тісто. Вимішайте тісто руками до утворення кульки, розкачати його на дошці, злегка пріпиленний борошном, товщина коржа - не більш як 5 мм. Викладіть тісто на деко з пергаментом. Акуратно проколіть виделкою корж по всій поверхні. Це потрібно, щоб тісто не міхура. Випікайте при 180 градусах від 5 до 10 хвилин. За допомогою кілець для тесту виріжте необхідну кількість коржів, зверніть увагу, що коржик буде трохи менше діаметром, ніж база тістечка. Щоб коржики НЕ сохли, складіть їх в герметичний контейнер.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Готуємо ванільний мус: замочіть листової желатин у воді. Візьміть пару стручків ванілі і дістаньте насіння. Для цього гострим ножем ріжте стручок по довжині і зворотною стороною ножа відскребіть насіння з обох половинок. Якщо стручків немає, використовуйте ванільний екстракт (або есенцію). У сотейнику змішайте молоко, ваніль, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і введіть віджатий желатин. Вилийте цю суміш на розламаний дрібно білий шоколад, перемішайте віночком. Збийте вершки до полувзбітого стану. Коли шоколадна емульсія охолоне до 35-40 градусів, введіть в неї вершки частинами. Перемішуйте обов'язково лопаткою.

Збірка: збирайте тістечка в обраній формі (тільки догори ногами, тобто бісквіт виявиться в самому верху). Перш за все наріжте конфі (якщо робили його у великій формі). Кільце в цей раз ще менше діаметром, ніж було у медового бісквіта. Форму поставте на жорстку поверхню (деко, обробна дошка), щоб ви змогли перенести її в морозилку, що не деформуючи. Вилийте у форму мус приблизно на третину. Приберіть форму з мусом на 3 хвилини в морозилку, щоб шар схопився. Далі викладіть конфі, або вирізані «монетки», або півсфери з форм. Зверху налийте мус так, щоб залишилося пів сантиметра від краю осередків. Приберіть в морозилку на 3 години.

Готуємо дзеркальну глазур: листовий желатин замочіть у воді, в сотейнику з'єднайте цукор, воду і сироп глюкози. Поставте на вогонь і прогрівайте суміш до розчинення цукру (103 градуса). Додайте віджатий желатин і перемішайте. Білий шоколад поламайте на шматочки, розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі, короткими імпульсами по 15 секунд, влийте згущене молоко і тонкою цівкою сироп, додайте краплями барвник, поки не отримаєте потрібний колір. За допомогою погружного блендера збийте масу, дивіться, щоб не було багато бульбашок, тому що вони залишаться на тістечку і зіпсують зовнішній вигляд. Тримайте блендер майже вертикально і не піднімайте його високо, в правильно приготовленої глазурі ви побачите своє відображення. Накрийте глазур плівкою і приберіть в холодильник.

Заливаємо десерт глазур'ю: приготуйте форму з бортиками і простелити її плівкою. Зверху поставте решітку, дістаньте тістечка з морозилки і видавіть. Розставте тістечка на решітку з невеликою відстанню. Обережно полийте тістечка глазур'ю (вона повинна бути 29-30 градусів). За допомогою спатули зніміть тістечка і перенесіть на тарілки або спеціальні картонні підкладки, приберіть в холодильник на 3 години.


Як повідомлялося раніше, портал "Знай.uа", маффіни за рецептом відомої телеведучої