Багато людей впізнає смак дитинства, з'їдаючи шматочок мармеладу. На жаль, зараз на полицях магазинів рідко можна знайти справжній натуральний мармелад без зайвої хімії. Однак, якщо приготувати його вдома, ви отримаєте не лише порцію насолоди, а й користь для вашого організму. Дієтологи розкрили всі секрети цих неймовірно смачних солодощів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗавдяки таким інгредієнтам, як желатин, пектин, фрукти, водорості і агар-агар (рослинний замінник желатину) мармелад заслужено знайшов місце у списку корисних продуктів.
Вчені навели як приклад існуючу в Англії традицію з'їдати вранці трохи апельсинового мармеладу. З'ясувалося, що подібна звичка дійсно позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт і на імунітет.
"Мармелад добре очищає організм від важких матеріалів, від антибіотиків, холестерину, виводить токсини з організму, - це сприятливо впливає на роботу шлунка", - конкретизували експерти.
Популярні новини заразПенсіонерам дали лише 10 днів: кого оштрафують та залишать без виплат В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися "Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинутьПоказати ще
Крім того, завдяки вживанню мармеладу нормалізується і активізується ліпідний і вуглеводний обмін речовин. Це дуже важливо враховувати людям, які бажають скинути зайві кілограми. Вживання мармеладу у помірній кількості не нашкодить фігурі.
Але мармелад яскравих відтінків, якого так багато сьогодні в магазинах, фахівці вживати як раз не рекомендують. Корисний мармелад, за їхніми словами, повинен мати колір, близький до натурального варення з фруктів і ягід і він буде досить темним. Яскраві кольори мармеладних виробів - знак того, що в їх складі, скоріше за все, багато штучних барвників, крім того і ароматизатори не наділяють цей продукт цінними властивостями.
Також, на думку експертів, не варто їсти прозорий мармелад: в ньому немає або занадто мало натуральних інгредієнтів. Вони нагадали, що якісний продукт має кислуватий смак, неяскравий колір і односторонню структуру.
Сливовий мармелад у домашніх умовах
Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", ми для вас зібрали найкращі рецепти мармеладу, який з легкістю приготувати у домашніх умовах. Такий продукт не лише зекономить кошти, а й потішить ваших рідних незвичайним смаком, крім того він набагато корисніший за магазинний.