Ягоди - це суцільна користь, вони допомагають організму худнути, насичуватися вітамінами і омолоджуватися. Вони також багаті антиоксидантами і фітохімікатів, завдяки чому вони допомагають мозку залишатися молодим, шкірі - сяючою і скорочують ризик серцевих захворювань, діабету і раку.

Чорниця корисна для зору

Чорниця багата марганцем - мінералом, стимулюючим енергію, клітковиною і вітаміном К, який сприяє зміцненню кісток. Дослідження дозволяють припустити, що дієта, багата чорницею, покращує моторні функції і допомагає боротися з такими хворобами, як рак, серцеві захворювання і діабет.

Шовковиця містить багато калію

Популярні новини зараз
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги "Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

Ягоди шовковиці - це багате джерело корисних для серця поліфенолів. Дослідження називають її найкращим засобом для судин. Ці ягоди також багаті вітаміном С, кальцієм, марганцем і залізом. Крім того, один стакан свіжих ягід шовковиці містить близько 270 мг калію, а це більше, ніж в половині банана.

Ожина багата на вітамін С

Ожина - особлива ягода. Крім того, що в ожині міститься багато дієтичної клітковини, вітамін С, вітамін К, фолієва кислота і марганець, вона також багата антиоксидантами і такими поліфенолами як еллагова кислота, танін, елаготанін, кверцетин, галієва кислота, антоціанін і ціанідин. За багатьма показниками ожина вважається одним з найсильніших антиоксидантних продуктів.

Малина корисна при застуді

Малина - улюблена багатьма ягода, що володіє прекрасним смаком і корисними властивостями. Завдяки своїй збірній структурі плода, малина входить в число продуктів, найбільш багатих на клітковину: до 20% клітковини на загальну вагу. Вона також є прекрасним джерелом вітаміну С, марганцю, вітамінів В 1-3, фолієвої кислоти, магнію, міді та заліза. Що стосується антиоксидантів, малина містить всі важливі антоціаніни, еллагову кислоту, кверцетин, галієву кислоту, ціанідин, пеларгонідін, катехін, кемпферол і саліцилову кислоту.

У полуниці багато аскорбінової кислоти

Полуницю люблять за прекрасний солодкий смак, але вона не поступається іншим ягодам за своїми корисними властивостями. В одній порції ягід полуниці міститься 85 мг вітаміну С, або 150% денної норми. Полуниця містить клітковину, магній, фолати, калій, і, як і інші ягоди, антиоксиданти. На ягодах полуниці залишається багато пестицидів, тому по можливості вживайте органічні ягоди.

Нагадаємо, виноград в будь-якому вигляді рекомендується до вживання при захворюваннях серця. Особливо рекомендується кілька разів в день, оптимально вранці і ввечері, випивати по 100-150 мл виноградного соку для зміцнення стінок судин.

Як повідомляв Знай.ua, фахівці прийшли до висновку, що ромашковий чай не тільки має заспокійливий ефект, але і здатний боротися з ускладненнями захворювань.

Також Знай.ua писав, зовсім недавно медики з'ясували, що льон і його насіння чудовий засіб, який здатний лікувати і попередити багато захворювань.