Вчені склали список з 10 продуктів, які викликають харчову залежність. Серед них є і ті, якими люблять поласувати практично всі. Ризикнете від них відмовитися? Про це читайте в матеріалі Clutch.

Дослідження показують, що певні продукти харчування викликають більш сильну залежність, ніж інші. Вчені з Університету Колорадо провели дослідження, в ході якого вони вивчили вплив 35 різних продуктів і страв на людину. В результаті був створений список з 10 продуктів-наркотиків.

Список продуктів, що викликають залежність:

  1. Піца.
  2. Шоколад.
  3. Чіпси.
  4. Бісквіти.
  5. Морозиво.
  6. Смажена картопля.
  7. Чізбургери.
  8. Недієтична газована вода.
  9. Тістечка.
  10. Сир.

Популярні новини зараз
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

Сир є єдиним у цьому списку продуктом харчування, який не відноситься до категорії високо перероблених. Одинадцяту сходинку в рейтингу займає бекон, якраз є переробленим продуктом. Велика частина небезпечних продуктів харчування містить багато жиру, а після їх вживання в крові зростають показники цукру.

Звичайно, вчені не могли обійти стороною продукти, що викликають мінімальну залежність.

Список продуктів, якими можна сміливо об'їдатися:

  1. Огірки.
  2. Морква.
  3. Боби без соусу.
  4. Яблука.
  5. Коричневий рис.
  6. Брокколі.
  7. Банани.
  8. Форель.
  9. Кукурудза без вершкового масла або солі.
  10. Полуниця.

Від такого рослинного раціону навряд чи можна погладшати, тому всі бажаючі контролювати свою вагу люди можуть зробити для себе висновки з двох представлених рейтингів.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", фахівці назвали топ ягід, овочів, фруктів і молочних продуктів, які володіють мінімальної калорійністю – до 70 ккал на 100 грамів. Само собою, це без обліку використання масел і соусів.

Найбільш низькокалорійною визнана вода. І не даремно. А ось з овочів до 20 ккал на 100 грамів містить огірок, білий редис, помідор, латук і крес-салат.

Трохи більшу калорійність має лимон, зелений і червоний солодкий перець, салат корн, брокколі, селера, коріандр, шпинат, капуста, баклажани, цвітна капуста, гарбуз, печериці, спаржа і брусниця містять не більше 35 ккал на 100 грамів продукту.

До 40 ккал мають лайм, стручкова квасоля, ріпчаста і зелена цибуля, кавун, полуниця, помело, диня, персик, кабачок, редька, редиска і нежирна кисляк.