Вчені склали список з 10 продуктів, які викликають харчову залежність. Серед них є і ті, якими люблять поласувати практично всі. Ризикнете від них відмовитися? Про це читайте в матеріалі Clutch.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Дослідження показують, що певні продукти харчування викликають більш сильну залежність, ніж інші. Вчені з Університету Колорадо провели дослідження, в ході якого вони вивчили вплив 35 різних продуктів і страв на людину. В результаті був створений список з 10 продуктів-наркотиків.
Список продуктів, що викликають залежність:
- Піца.
- Шоколад.
- Чіпси.
- Бісквіти.
- Морозиво.
- Смажена картопля.
- Чізбургери.
- Недієтична газована вода.
- Тістечка.
- Сир.
Сир є єдиним у цьому списку продуктом харчування, який не відноситься до категорії високо перероблених. Одинадцяту сходинку в рейтингу займає бекон, якраз є переробленим продуктом. Велика частина небезпечних продуктів харчування містить багато жиру, а після їх вживання в крові зростають показники цукру.
Звичайно, вчені не могли обійти стороною продукти, що викликають мінімальну залежність.
Список продуктів, якими можна сміливо об'їдатися:
- Огірки.
- Морква.
- Боби без соусу.
- Яблука.
- Коричневий рис.
- Брокколі.
- Банани.
- Форель.
- Кукурудза без вершкового масла або солі.
- Полуниця.
Від такого рослинного раціону навряд чи можна погладшати, тому всі бажаючі контролювати свою вагу люди можуть зробити для себе висновки з двох представлених рейтингів.
Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", фахівці назвали топ ягід, овочів, фруктів і молочних продуктів, які володіють мінімальної калорійністю – до 70 ккал на 100 грамів. Само собою, це без обліку використання масел і соусів.
Найбільш низькокалорійною визнана вода. І не даремно. А ось з овочів до 20 ккал на 100 грамів містить огірок, білий редис, помідор, латук і крес-салат.
Трохи більшу калорійність має лимон, зелений і червоний солодкий перець, салат корн, брокколі, селера, коріандр, шпинат, капуста, баклажани, цвітна капуста, гарбуз, печериці, спаржа і брусниця містять не більше 35 ккал на 100 грамів продукту.
До 40 ккал мають лайм, стручкова квасоля, ріпчаста і зелена цибуля, кавун, полуниця, помело, диня, персик, кабачок, редька, редиска і нежирна кисляк.