Лікарі встановили: якщо запивати продукти водою, це дасть більший сплеск рівня цукру в крові. Це було встановлено в ході експерименту. Добровольці їли пончики, запиваючи або не запиваючи їх водою. При цьому проводилася оцінка рівня цукру в крові до і після.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВиявилося, люди, які записали пончики водою, мали значно вище концентрацію цукру в крові після їжі (рівень цукру піднімався майже в два рази швидше, ніж у інших). Причина в тому, що вода допомагає абсорбуватися цукру. Тому краще пити до або після їжі, але ніяк не в процесі.
Причому, висновки актуальні не тільки для солодких або калорійних продуктів. Вони стосуються будь-яких продуктів. Якщо випивати воду за 30 хвилин до їжі, то підйом рівня цукру буде найменшим, хоча, звичайно, вище, ніж при повній відмові від води. Це підтверджує експеримент.
Першою у списку є холодна вода. Фахівці відзначають, що її не варто пити відразу після пробудження тому, що вона провокує спазми шлунка, передає Zdorovia.
Це може призвести до болі живота і порушення травлення.
Такою ж небезпечною є і мінеральна вода – через гази вона дратує ніжні слизові тканини травних органів, а це може навіть призвести до запалення.
І якщо в шлунку на той момент немає їжі – ці кислоти можуть пошкодити тканини, запустивши механізми розвитку гастриту і виразки.
Свіжовичавлені соки теж не треба пити натщесерце, у них подібні до кави властивості.
Кисломолочні напої також краще вживати після основного блюда. Якщо пити кисле молоко або кефір натщесерце, то корисні бактерії загинуть в новому середовищі.
Нагадаємо, вчені назвали найнебезпечніший напій у світі. Крім недоумства, любителям цього продукту загрожує інсульт.
Як раніше повідомляв портал "Знай.uа"медики з'ясували, які напої здатні знищувати зайві кілограми.
Також портал "Знай.uа" повідомляв, що дієтологи назвали ідеальний спосіб схуднення.