Надивившись американських фільмів про новорічні та різдвяні свята, багато хто замислюється – а чому б не відійти нарешті від традиційного меню і здивувати близьких? Наприклад, соковитою індичкою з рум'яною скоринкою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗапекти її не так складно, як здається на перший погляд, але це точно найбільш вдалий варіант для вечері у родинному колі, повідомляє Clutch.
Вам знадобиться:
5 кг ціла індички
200 г вершкове масло
4 ст. л борошна
свіжі лаврове листя для прикраси
Інгредієнти для бульйону:
1/2 цибулини
2 стебла селери
1 морква
2 лаврові листки
10 Горошків чорного перцю
петрушка
добавки:
1 лимон
1/2 цибулини
10 гілочок чебрецю
4 гілочки розмарину
2 гілочки шавлії
10 гілочок петрушки
4 лаврові листки
4 ст.л. рослинного масла
Для підливи:
1 цибуля-порей
Рецепт приготування
Випатрайте індичку, але не викидайте тельбухи. Обріжте обережно кінчики крил та шию, приправте тушку всередині і зовні. Обрізані частини помістіть в глибоку тарілку, залийте водою та поставте на середній вогонь. Періодично потрібно знімати піну із поверхні.
За кілька хвилин додайте решту інгредієнтів і варіть до готовності близько 2,5 годин, злийте бульйон в окрему ємність. Поріжте лимон, яблуко, цибулю, шавлію,петрушку,лаврові листи, розмарин, чебрець. Долийте олію та начиніть індичку з боку шиї. Зв'яжіть обидві ноги, шию зачепіть спицею.
Духовку слід розігріти до 240 градусів, натерти шкіру індички маслом, покласти її на форму для випікання та поставити у духовку на 40 хвилин. Періодично діставайте птицю та поливайте її бульйоном.
Розтопіть рештки масла, полийте зверху індичку після готовності, прикрасьте зеленню та можете подавати до столу.
Дивіться: рецепт приготування святкової індички
Як повідомляв портал "Знай.ua", зібрані кращі ідеї новорічного меню для господинь.