Найважливіший прийом їжі припадає на ранок. Завдяки йому організм набирається сил і енергії на прийдешній день. Є рецепт смачного сніданку, за допомогою якого можна почати корисне і приємне ранок. Про це повідомляє "Обозреватель", посилаючись на переможницю кулінарного шоу "МастерШеф-6" Асмику Гаспарян.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти для теплої каші:
- хурма (2 шт.);
- мандарини (2 шт.);
- яблуко (1 шт.);
- лимон (1 шт.);
- корінь імбиру (2 см);
- вівсяні пластівці "екстра №3" (90 г);
- молоко 3,2% (250 мл);
- вершкове масло (20 г);
- куркума мелена (5 м);
- кориця мелена (4 г);
- насіння льону (20 г);
- сіль (2,5 г);
- мед (25 г)
Інгредієнти для холодної каші:
- хурма (2 шт.);
- мандарини (2 шт.);
- яблуко (1 шт.);
- лимон (1 шт.);
- корінь імбиру (2 см);
- вівсяні пластівці "екстра №3" (90 г);
- молоко 3,2% (250 мл);
- куркума мелена (5 м);
- кориця мелена (4 г);
- насіння льону (40 г);
- сіль (2,5 г);
- оливкова олія (5 мл).
Інгредієнти для подання:
- хурма (1 шт.);
- яблуко (1 шт.);
- лимон (1 шт.).
Спосіб приготування:
Підготуйте фруктову масу для двох видів каш: мандарини очистіть від шкірки і перетинок, розділіть на часточки. Хурму очистіть від шкірки і плодоніжки, нарізати довільними кубиками. Корінь імбиру очистіть і наріжте слайсами.
Перекладіть все в миску, додайте корицю, куркуму і сіль, перебити блендером. Розділіть фруктову масу на дві частини.
Для теплої каші — підігрійте молоко до появи пари, додайте половину фруктової маси, насіння льону і вівсяні пластівці. Перемішайте і варіть на повільному вогні 10 хвилин. До готової каші додайте вершкове масло і мед. Прикрасьте хурмою і яблуком.
Для холодної каші — з'єднайте другу частину фруктової маси з вівсяними пластівцями, насінням льону, холодним молоком. Перемішайте і залиште на ніч в холодильнику настоятися. Готову кашу полийте оливковою олією. Прикрасьте хурмою і яблуком.
Нагадаємо, незважаючи на шкоду солі для організму, обійтися без неї на кухні практично неможливо. Вся справа в тому, що несолоні страви здаються прісними і не такими смачними.
Крім того, День Святого Валентина або День закоханих відзначають у багатьох країнах 14 лютого. Привітайте улюблених романтичним печивом у формі сердечок.
Дивіться сюжет про подію
Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", дієтолог розповів, як пережити Великий піст.