Найважливіший прийом їжі припадає на ранок. Завдяки йому організм набирається сил і енергії на прийдешній день. Є рецепт смачного сніданку, за допомогою якого можна почати корисне і приємне ранок. Про це повідомляє "Обозреватель", посилаючись на переможницю кулінарного шоу "МастерШеф-6" Асмику Гаспарян.

Інгредієнти для теплої каші:

- хурма (2 шт.);

- мандарини (2 шт.);

- яблуко (1 шт.);

Популярні новини зараз

Нова українська школа: у МОН попередили батьків і школярів, програма скоро зміниться

Раптово зірветься вітер: синоптик оголосила штормове попередження українцям, коли чекати стихійного удару

Легенда "Танців з зірками" Катерина Кухар описала своє меню: "Сьогодні - вівсянку, завтра - голодувати"

"Юру більше не побачимо": Шатунова з "Ласкового мая" похоронили, з'явилися фото з кладовища

Показати ще

- лимон (1 шт.);

- корінь імбиру (2 см);

- вівсяні пластівці "екстра №3" (90 г);

- молоко 3,2% (250 мл);

- вершкове масло (20 г);

- куркума мелена (5 м);

- кориця мелена (4 г);

- насіння льону (20 г);

- сіль (2,5 г);

- мед (25 г)

Інгредієнти для холодної каші:

- хурма (2 шт.);

- мандарини (2 шт.);

- яблуко (1 шт.);

- лимон (1 шт.);

- корінь імбиру (2 см);

- вівсяні пластівці "екстра №3" (90 г);

- молоко 3,2% (250 мл);

- куркума мелена (5 м);

- кориця мелена (4 г);

- насіння льону (40 г);

- сіль (2,5 г);

- оливкова олія (5 мл).

Інгредієнти для подання:

- хурма (1 шт.);

- яблуко (1 шт.);

- лимон (1 шт.).

Спосіб приготування:

Підготуйте фруктову масу для двох видів каш: мандарини очистіть від шкірки і перетинок, розділіть на часточки. Хурму очистіть від шкірки і плодоніжки, нарізати довільними кубиками. Корінь імбиру очистіть і наріжте слайсами.

Перекладіть все в миску, додайте корицю, куркуму і сіль, перебити блендером. Розділіть фруктову масу на дві частини.

Для теплої каші — підігрійте молоко до появи пари, додайте половину фруктової маси, насіння льону і вівсяні пластівці. Перемішайте і варіть на повільному вогні 10 хвилин. До готової каші додайте вершкове масло і мед. Прикрасьте хурмою і яблуком.

Для холодної каші — з'єднайте другу частину фруктової маси з вівсяними пластівцями, насінням льону, холодним молоком. Перемішайте і залиште на ніч в холодильнику настоятися. Готову кашу полийте оливковою олією. Прикрасьте хурмою і яблуком.

Нагадаємо, незважаючи на шкоду солі для організму, обійтися без неї на кухні практично неможливо. Вся справа в тому, що несолоні страви здаються прісними і не такими смачними.

Крім того, День Святого Валентина або День закоханих відзначають у багатьох країнах 14 лютого. Привітайте улюблених романтичним печивом у формі сердечок.

Дивіться сюжет про подію

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", дієтолог розповів, як пережити Великий піст.