Не пробували запікати часник? Вам неодмінно варто спробувати – це зовсім інший смак. Від різкості сирого часнику не залишається навіть спогадів.

Пропонуємо рецепт смачних пиріжків з картоплею, фетою і печеним часником.

Фотографія пиріжків

Інгредієнти

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

розмарин свіжий – кілька гілочок

сіль

борошно – 2,5 склянки

масло вершкове – 250 г

жовток і склянку молока – для змазування

Для начинки

картопля – 300 г

натерта лимонна цедра – трохи

часник – 1 велика головка

фета – 100 г

олія оливкова "екстра вірджин" – 3 ст. л.

У кухонному комбайні змішайте борошно, вершкове масло і сіль. Додайте 2 ст. л. води. Швидко вимісіть, скачайте тісто в кулю, загорніть в плівку і поставте мінімум на 30 хв. в холодильник. Головку часнику розберіть на зубчики, покладіть на лист фольги, посипте нарізаними листочками розмарину і збризніть оливковим маслом.

Загорніть Фольгу, щільно закрийте і поставте запікатися в розігріту до 180 °С духовку на 30 хв. Готовий часник видавити з шкірки, розімніть в грубе пюре. Картопля зваріть в мундирі", 20 хв. Охолодіть, очистіть і поріжте маленькими кубиками.

Змішайте часник, картоплю і залишився у фользі розмарин. Додайте оливкову олію, шматочки фети і лимонну цедру. Добре перемішайте, посоліть і поперчіть.

Розділіть тісто навпіл, кожну частину розкачайте в пласт товщиною 3 мм, з допомогою чашки наріжте тісто на гуртки. На кожен гурток покладіть 2 ст. л. начинки.

У маленькій мисочці змішайте жовток і молоко і змажте цією сумішшю вільну від начинки частина гуртка. Накрийте нею начинку і защипайте краю. Готові пиріжки покладіть на деко, змастіть залишилася яєчно-молочною сумішшю і поставте в холодильник на 30 хв.

Потім витягніть і випікайте при 180 °С, поки пиріжки не зарум'яняться, 30 хв.

Нагадаємо, ось і прийшла осінь з дощовою погодою. Саме у цей час загострюються всі хвороби. І найпоширеніша хвороба восени це грип. Найчастіше люди люблять лікуватися вдома народними методами. Найбільше бабусі люблять напихати нас малиновим варенням, або чаєм з цим варенням.

А ось лікарі кажуть, що цього робити категорично не можна. І ми вирішили дати вам повний перелік продуктів, які не можна їсти під час грипу.

Дивіться сюжет про їжу

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", ціни на продукти змусять українців переглянути новорічне меню.