Як повідомляє Clutch.ua те, що ви поєднуєте в тарілці дуже важливо для нашого здоров'я. Поділ продуктів на шкідливі і корисні існує давно. Дієтологи ще називають їх засвоювані і не засвоювані. Максимальну користь від їжі можна отримати, якщо поєднувати продукти так, щоб користь одного посилювалася за допомогою іншого.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯйця + брокколі (яйця + шпинат) = життя без ПМС і остеопорозу Згідно з дослідженням журналу Archives of Internal Medicine, жінки, які отримують з їжею необхідну кількість кальцію і вітаміну D, на 30-40% рідше страждають ПМС. Курячі яйця — найкраще природне джерело вітаміну D, а зелень брокколі і листя шпинату багаті кальцієм, який без вітаміну D засвоюється погано. Листя шпинату також багаті вітаміном К, який важливий для згортання крові і здоров'я кісткової тканини.
Помідори + рослинна олія = молодість шкіри і боротьба з раком Лікопін — потужний антиоксидант, який є в помідорах, знижує шкоду, яка наноситься шкірі сонцем. Рослинні жири допомагають лікопину краще засвоїтися. У людей, що вживають в їжу багато оливкової олії, менше зморшок. А лляна, багата поліненасиченими жирними кислотами омега-3, сприяє поліпшенню стану шкіри і волосся.
Яйця + помідори (яйця + цибуля) = вічна молодість Цибуля і помідори багаті вмістом селену, який важливий для статевої системи. Це речовина правильно засвоюється в поєднанні з вітаміном Е, який в свою чергу міститься в яйцях і рослинному маслі. При цьому потрібно вживати продукти з вмістом цих мінералів одночасно.
Сочевиця + болгарський перець (насіння кунжуту + зелень) = геть втому В раціоні кожної четвертої жінки не вистачає заліза, від якого залежить наша енергія. Сочевиця сповнена залізом, його там майже 12 мг на кожні 100 г продукту, що більше, ніж в яловичій печінці. А в кунжутного та соняшникового насіння ще більше — до 61 мг. Щоб залізо краще засвоювалося додай в страви з сочевиці червоний болгарський перець, а насінням кунжуту або соняшника посип салат з перцем і зеленню. Вітамін С, який міститься в паприці, петрушці, кропі, черемші відкриває доступ до заліза.
Лосось + стакан червоного вина = від депресії
Містяться в червоному вині антиоксиданти разом з омега-3 жирними кислотами лосося — справжній диво-засіб. Воно здатне розвіяти будь-яку депресію. Недавно вчені виявили, що в поєднанні з червоним вином жирні кислоти дають організму набагато більше.
Шпинат + авокадо = відмінний зір Шпинат містить багато корисних для зору лютеїн і вітамін А. В авокадо їх ще більше, до того ж м'якоть плоду багата «хорошими» жирами, необхідними організму, щоб розчинити ці поживні речовини.
Раніше "Знай.ua" розповідав про те, що авокадо переплюнув всіх - фрукти, овочі і навіть трохи горіхи. Як цієї зеленої «груші» з невиразним смаком і запахом вдалося потрапити в топ найпопулярніших продуктів світу? Авокадо - це неймовірно корисний фрукт. Він дуже ситний і смачний і доречний в будь-якій дієті - худне, спортсмена, сердечника. Це чи не основна складова вегетаріанського меню. У 100 грамах авокадо помістилося все лише 250 калорій.Фрукт не містить цукру і шкідливих жирів і ідеально підходить для будь-якої дієти.