Як повідомляє Clutch.ua світ морепродуктів сповнений дивовижних смаків. Чого тільки варті восьминоги або лобстери і такі улюблені багатьма креветки. Експерти Сім'ї ресторанів Діми Борисова поділилися секретом, як правильно їсти сіфуд і з чим він смачніше всього.

Устриці

Як перевіряти свіжість?

-Зверніть увагу на раковину. Вона повинна бути щільно стиснута.
-Понюхайте її: свіжий молюск приємно пахне морем.
-Протестуйте устрицю: акуратно торкніться фібри кінчиком ножа або виделки. Жива устриця відразу відреагує і підтягне краї.

Як краще всього їсти устриці?

Тут все на смак і колір, як кажуть. Якщо ви любите молюсків, тоді не перебивайте йодистий смак устриці зайвими добавками. Якщо ви пробуєте її вперше, додайте кілька крапель лимонного соку.

Булоти

Булоти не такі популярні, як устриці, але так само смачні. Вони - французька класика. Готувати булоти дуже просто – потрібно промити, залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання варити близько 15 хвилин. Варені булоти ідеально підійдуть до соусу тартар або айолі.

Креветки

Тигрові креветки - найбільш затребувані. Їх люблять за великий розмір і виразний солодкуватий смак. Їх видів маса: звичайні тигрові креветки, зелені, блакитні, коричневі і чорні. Найбільші– чорні. Вони можуть досягати 36 сантиметрів в довжину. Виявляється, у креветок є система розмірів. Найбільші маркуються як 6/8. Це означає, що йде на 6-8 фунт, відповідно від 13 до 17 штук на кілограм. Креветки можна їсти вареними (не забуваємо про айолі або тартар) або їх можна підсмажити на грилі. Обов'язково додайте трохи розмарину або часнику.

Восьминіг

Восьминіг більш вибагливий у готуванні, ніж його гастрономічні друзі. Є кілька варіантів. Його можна їсти сирим, але тільки в тартарах і суші. Протягом 20 хвилин восьминога масажують щоб він став м'якшим. У Греції популярні в'ялені восьминоги, їх вимочують у солоній воді і висушують на сонці. Але найбільш популярний спосіб – іспанський. Восьминога відварюють протягом 1-1,5 годин у воді з додаванням червоного вина. При цьому кожен раз, як тільки у восьминога почнуть закручуватися щупальця, варто вийняти його з води на кілька секунд, а потім опустити в каструлю. Охолодженого восьминога можна їсти просто так, робити салати і підсмажити на грилі.

Лобстер (омар)

Існує всього два види омарів: європейський та американський. 80% всіх лобстерів, які продаються в світі – американські. Європейський лобстер, відомий як бретонський омар, коштує набагато дорожче і видобувається рідше. Його відрізняє синій колір панцира. Як і для креветок, для лобстерів зробили розмірну сітку. Найменші лобстери називаються chix і важать близько 450 грамів, найбільші – jumbos – більше 1,5 кілограмів.

Малюків chix готувати найпростіше. Такий лобстер вариться всього 4,5 хвилини. До відвареного лобстеру можна додати трохи розтопленого вершкового масла і є так. А можна розрізати його на половинки, охолодити, додати вершки, олію, трохи сиру і підсмажити на грилі.

 Раніше "Знай.ua" розповідав про те, що в житті у жінок бувають такі дні, коли ми просто зобов'язані запастися відерцем з морозивом або декількома плитками шоколаду і ридати під сумний фільм. Їжа дійсно допомагає впоратися з хандрою - але це не шоколад і морозивко. Так, в список антидепресантів потрапила брокколі. Ненависний дітьми овоч містить денну норму фолієвої кислоти, яка входить до групи вітамінів B і відповідає за наш хороший настрій.