Експерти зазначають, що в спеку краще не їсти нічого жирного і смаженого, а особливо, тому що влітку дозріває величезна кількість найсмачніших, і в той же час, найбільш корисних фруктів, овочів та з’являється багато зелені.

Фрукти

Більшість із нас звикли їсти фрукти на десерт після основного прийому їжі, що в корені неправильно і навіть шкідливо. Адже час перетравлення ягід і фруктів 30-40 хвилин, а м'яса, наприклад, кілька годин. Поки м'ясо буде перетравлюватися, з'їдені після нього свіжі ягоди або фрукти просто почнуть бродити, викликаючи неприємні відчуття в шлунку і навіть метеоризм. Тому краще вживати їх окремо, можна за півгодини до їжі або як перекус. Взагалі ніколи не намагайтеся ні з чим не змішувати фрукти та ягоди. А щоб не шкодити фігурі, солодкі фрукти їжте до 16:00.

Овочі

Популярні новини зараз
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Показати ще

Овочі ж, навпаки, сумісні з будь-якими продуктами. Можна і навіть потрібно сміливо додавати їх в м'ясні страви, використовувати як гарнір до птиці, риби, морепродуктів. Сирі овочі багаті грубою клітковиною, стимулюють перетравлювання їжі в організмі. Тому рекомендується вечеряти салатом зі свіжих овочів і зелені. То чи не навантажується травна система і стимулюється очищення всього, що було наїдяться за день. Дійсно, якщо фрукти - джерело вітамінів і мінералів, то овочі, в першу чергу, - своєрідна щітка, вичищає залишки їжі з шлунково-кишкового тракту і стимулююча процеси в ньому.

Зелень

Зелень надзвичайно багата клітковиною, але основна цінність її в хлорофілі, своєрідному джерелі сонячної енергії. Потрапляючи в організм, хлорофіл здатний творити чудеса: запобігати деякі форми раку, атеросклерозу, це прекрасна профілактика онкологічних захворювань. Хлорофіл оздоровлює печінку, виводить токсини, стимулює роботу щитовидної і підшлункової залоз, регулює кров'яний тиск. І це лише малий перелік.

Тільки для максимального засвоєння необхідно, щоб клітинні стінки зелені були розірвані. Це легко можна досягти лише при ретельному пережовуванні або попередньому подрібненні зелені в блендері. Ось чому зелені коктейлі набирають велику популярність останнім часом. Просто додайте в блендер улюблену зелень, фрукти-ягоди або овочі, воду і ретельно перемішайте. Відмінний сніданок або просто перекус протягом дня готовий.

Раніше "Знай.ua" писав про те, що давно відомо, що авокадо багатий поживними речовинами, насиченими жирами і кислотами, а також амінокислотами. Дієтологи настійно рекомендують з'їдати мінімум половинку авокадо в день.