Гастрономічні експерименти не завжди приводять до чогось хорошого. Звичайно, традиційні страви допомагають відчути місцевий колорит мандрівникові, але без належних знань таке харчове цікавість може призвести до отруєння або навіть смерть. Перед вживанням цих страв варто серйозно подумати: воно дійсно того варте?

Риба фугу

Мабуть, найвідоміший з смертельно небезпечних делікатесів. Національне японське блюдо. Рибу готують у якості сашимі, тобто в якості шматочків сирого філе, смаженому і вареному вигляді. Неправильно приготовлена риба може стати вашою останньою в житті трапезою, саме тому її приготування довіряють тільки професіоналам. Рідкісний кухар знає, як приготувати фугу і залишити її безпечною, адже всі внутрішні органи цієї риби просочені від природи отрутою, здатною вбити людину.

Бузина

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Чорні ягідки бузини використовують в різних країнах, наприклад, для приготування варення. Їх можна їсти виключно в стиглому вигляді, очищені від кісточок і листя. В цих частинах рослини, а також в незрілих плодах міститься дуже небезпечний для людини отруту – ціанід.

Криваві молюски

Це блюдо користується популярністю в Китаї та інших азіатських країнах. Їх назва пов'язана з червоною забарвленням, яка утворилася із-за високого вмісту гемоглобіну. Однак дослідження показали, що в молюсках міститься також велика кількість вірусів і бактерій. У багатьох країнах, щоб не викликати хвилю епідемій, ввезення червоних молюсків просто заборонили. Так, в Шанхаї була епідемія гепатиту А, яку пов'язали саме з цією стравою.

Медуза номура

Знову небезпечний японський делікатес. Ці медузи величезних розмірів харчуються тунцем і при неправильній обробці наспіх отруєння може закінчитися летальним результатом. Отрута у медузи знаходиться в залозах, видалити які може тільки професіонал.

Як раніше повідомляв портал "Знай. ua" Нобуюкі Нобу Мацухіса відомі в широких колах, японський шеф-кухар розповів, як правильно їсти суші і роли.