Є найпростіший рецепт, завдяки якому не доведеться витрачати багато часу на приготування смачних пиріжків. Класичний рецепт тіста для смажених пиріжків містить дріжджі, однак, щоб максимально спростити процес, використовується кефір.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти для тіста:
20 г соди
200 мл кефіру
500 г борошна
3 г солі
20 г рослинної олії
Приготування:
У ємності перемішуємо соду з кефіром, гасячи таким чином соду. Додаємо сіль і за допомогою борошна замішуємо тісто. Коли тісто стало густим, вмішуємо рослинне масло, щоб м'яке тісто не липло до рук. Варто дати настоятися заготівлі 1 годину. Формуємо пиріжки.
Начинка
Такі особливо смачні пиріжки з м'ясною, капустяною, яєчно-цибульною начинкою.
М'ясна:
- 500 г м'яса
- 2 цибулини
- 1 морквина
- корінь селери
- сіль
Варимо м'ясо з цибулею, морквою і селерою. На вершковому маслі обсмажуємо цибулю. Прокручуємо м'ясо, додаємо смажену цибулю і трохи бульйону, щоб начинка була соковитою.
Капустяна:
- 500 г білокачанної капусти
- 1 цибулина
- томатна паста
Дрібно шаткуємо капусту, тушкуємо з цибулею, під кінець додаємо томат. Можна додати варене яйце, тоді начинка буде більш цікавою.
Яєчно-цибульна:
- 5 зварених круто яєць
- зелена цибуля
Дрібно ріжемо яйця, які змішуємо з дрібно порубаною зеленою цибулею.
Нагадаємо, новорічні свята все ще тривають і на черзі старий Новий рік. Одною з головних страв січня у нас виходить кутя, адже її прийнято готувати і на Різдво, і на старий Новий рік, і на Водохреще.
Крім того, кутя – це головна страва на Різдво. Саме з неї треба починати свою трапезу абсолютно всім. Багата кутя на столах наших предків гарантувала хороший врожай та високий достаток на цілий рік.
Дивіться сюжет про рецепти
Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", альтернатива глінтвейну допоможе швидко зігрітись у холоди.