Не так давно, японські дослідники зробили заяву, в якій висловилися проти частого вживання картоплі.

Вони прийшли до такого висновку, який був підтверджений експериментами. Таким чином, вони встановили, що страви з картоплі, при частому вживанні, можуть викликати діабет 2-го типу.

Причому, як було сказано вченими, негативно може впливати будь-який вид приготовленої картоплі - і фрі, і пюре і вареної картоплю.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

До слова, під час застуди зазвичай сильно підвищується температура і найчастіше люди біжать в аптеку, щоб купити антибіотики або жарознижуючі засоби, хоча насправді можна обійтися і без них.

Знизити температуру можна без ліків, завдяки деяким способам, про які необхідно знати, і тоді вам не доведеться відразу ж бігти в аптеку при перших симптомах застуди. Про це пише Мedikforum.

1. Під час застуди хворому необхідно багато пити, зокрема, звичайна вода допоможе трохи знизити температуру.

До теплої води можна додати трохи меду та лимонного соку, щоб підняти імунітет. Також для різноманітності можна пити гарячий чай з лимоном і малиною, настій з шипшини та липи. Обліпихове варення, морс з журавлини.

2. Якщо температура тіла вища 38 градусів – рекомендують обтиратись простим мокрим рушником. Також температуру можна понизитись на 1-2 градуси, якщо до обтирання додати трохи оцту. Таку процедуру роблять кожні 2-3 години. Недолік: шкіра може стати сухою, тож бажано намазати її зволожувальним кремом.

3. Також можна покласти на лоб хворого мокрий рушник, змочений у холодній воді. Міняють компрес кожні півгодини.

Однак, якщо температура сягнула +39 – варто викликати лікаря і таки прийняти жарознижувальний засіб, адже така висока температура може виявитися небезпечною для життя.

Настій з шипшини радять пити регулярно під час температури, оскільки цей засіб допомагає її швидко знизити, а крім того підвищує імунітет. Також слід готувати при температурі настої з липи, такі напої потрібно вживати теплими, але не гарячими!

Обліпихове варення також допоможе збити температуру. А ще може допомогти смачний морс з журавлини – ці ягоди можна також вживати в сирому вигляді. У журавлині міститься велика кількість вітаміну C, саме тому цей продукт радять вживати під час застуди.

Чи завжди потрібно збивати температуру

Висока температура тіла допомагає організму боротися з інфекцією в організмі. Якщо її збити, то організму буде складніше боротися з вірусами, які гинуть при високій температурі. Тож найкраще у таких випадках не займатись самолікуванням, а подзвонити лікареві.

Нагадаємо, у черкаському санаторії при загадкових обставинах померла 13-річна дівчинка. Вона погано себе відчула після повернення з дискотеки.

Як повідомляв Знай.ua, морепродукти обов'язкові в раціоні харчування, оскільки містять необхідні для здоров'я елементи. Але екологи і медики б'ють на сполох - через забруднення морських акваторій відходами промисловості виробництва, зараження і мутації риби інколи вони перетворюються на справжню отруту.

Також Знай.ua писав про те, що звичайно ж, хто з нас не розігрівав зранку залишки вечері, щоб перекусити на швидку руку? У вічному поспіху ми кидаємо на сковорідку все, що залишилося від "колишньої розкоші", мало піклуючись про те, як це вплине на наше травлення. Головне тут - швидко перекусити і бігти на роботу.