Звичайно ж, хто з нас не розігрівав зранку залишки вечері, щоб перекусити на швидку руку? У вічному поспіху ми кидаємо на сковорідку все, що залишилося від "колишньої розкоші", мало піклуючись про те, як це вплине на наше травлення. Головне тут - швидко перекусити і бігти на роботу.

Приготувати щось у великій кількості і потім їсти це тиждень, розігріваючи невеликими порціями - теж цілком в дусі українців. Але не варто так легковажно ставитися до розігрівання їжі. Деякі продукти краще не залишати на потім.

Тому такий простий і зручний список з продуктів, які не можна повторно розігрівати, допоможе вам вберегти своє здоров'я і зберегти його на довгі роки.

Картопля

Як не сумно, картопля повністю втрачає свою харчову цінність при розігріві. Більш того, страви з цього продукту не можна залишати надовго навіть при кімнатній температурі - в них утворюються речовини, що викликають нудоту і харчове отруєння.

Рис

При неправильному зберіганні рис небезпечний навіть в сирому вигляді - в ньому містяться бактерії, які можуть вижити навіть після приготування. Коли приготований рис залишається при кімнатній температурі, ці бактерії розмножуються, а при підвищеній температурі можуть викликати гострий напад отруєння.

Гриби

Гриби самі по собі - досить своєрідна їжа. Вони майже повністю складаються з білка, але цей білок відрізняється від тварини. Будь-які страви з грибами повинні бути з'їджені безпосередньо після приготування, оскільки при розігріві вони стають небезпечними для шлунка. Білки в них перетворюються в речовини, які можуть викликати отруєння.

Яйця

Такий звичний сніданок, як яєчня або омлет, ні в якому разі не можна готувати з вечора. Мало того, що вчорашня яєчня - це несмачно, так вона ще й небезпечна. Токсини, що утворюються в яєчному білку після того, як їх засунули в мікрохвильовку, можуть бути причиною хворобливих відчуттів в шлунку і порушення роботи кишечника.

Курка

Курка, як і гриби, багата унікальними білками, на які повторний підігрів впливає негативно, оскільки може викликати проблеми з травленням. Щоб правильно розігріти вже готову курку, можна зробити це при низькій температурі протягом більш тривалого часу, тобто протушкувати її. Однак все ж кращий спосіб з'їсти грудку курчати - просто додати її в салат або зробити з неї бутерброд.

Олії

Нерафіновані олії мають дуже низьку температуру диміння. Коли їх розігрівають, вони стають згірклими, до того ж можуть містити канцерогени. Тому потрібно взагалі уникати такі масла для приготування гарячих страв або випічки.

Нагадаємо, вчений із США багато років не міг схуднути і страждав від проблем з психічним здоров'ям. Але все, за його словами, різко змінилося, коли він перейшов на екстремальну дієту, що складається з одного тільки сирого м'яса.

Як повідомляв Знай.ua, з січня 2018 роки вже 80 українців потрапили на лікарняні ліжка через моторошну інфекцію, сім випадків закінчилися летально. Причиною численних трагедій став ботулізм, що атакує людей щоліта.

Також Знай.ua писав про те, що по всьому світу набирає популярність система "heat not burn", яка відрізняється від звичайного куріння тим, що тютюн нагрівається, а не згоряє. Багатьом здається, що це робить його менш небезпечним, але це далеко не так.