Довгий час дієтологи вважали яйця шкідливим продуктом через холестерину. Однак останнім часом їх думка змінилася.

Яйця надають позитивний вплив практично на всі системи людського організму.

Кістки та зуби

Кальцій дуже погано засвоюється нашим організмом без вітаміну D. А яйце залишається одним з небагатьох продуктів, де цей вітамін є.

Прилив енергії

Популярні новини зараз
"Бісять ТЦК": військовий пояснив, чому воєнкоми перегинають палицю у мобілізації Пенсіонерам дали лише 10 днів: кого оштрафують та залишать без виплат Перевірки ТЦК на вулиці: чи законна вимога показати телефон Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки
Показати ще

Велика кількість поживних речовин і амінокислот в цьому продукті підтримують важливі функції організму. Тому з'їсти яйце на сніданок – допомогти організму відновитися після сну.

Замість вітамінних комплексів

У яйцях містяться вітаміни групи A, D, E, B3, B6, B12; мінерали і мікроелементи йод, цинк, кальцій, магній, залізо і фосфор. Тому в період весняного авітамінозу – це незаменный продукт.

Дієтичний продукт

Лецитин і холін, що містяться в яйцях, сприяють швидкому виведенню жирів і холестерину з тіла. До того ж самі яйця низькокалорійні, тому за фігуру можна не боятися.

Білковий заряд

На одне яйце припадає приблизно 6 грамів білка. Три яйця вже можуть замінити хорошу порцію м'яса. Тому вони корисні при проблемах з вагою.

Зміцнення серце

Міститься в яйцях фолієва кислота нормалізує систему кровотворення, тим самим зміцнюючи і всю серцево-судинну систему.

Гострий зір

Яєчний жовток багатий лютеїном і зеаксантином, які перешкоджають виникненню катаракти. Також в них є вітамін А життєво необхідний нашим очам — без нього велика ймовірність розвитку курячої сліпоти навіть у ранньому віці.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що повідомляв, що З дитинства нам нав'язували чимало стереотипів щодо здорового харчування – чого варті тільки бабусині заклики їсти манну кашу, тому що це нібито дуже корисно. Розвіяти ці поширені міфи в ефірі "Знай.іа" на сторінці в Facebook погодилася лікар вищої категорії, гастроентеролог клініки Into-Sana Наталія Носко.

Забудьте про манної каші. Щоб кожному було добре зрозуміло, треба представляти у вигляді піраміди. Вона так і називається – "піраміда здорового харчування" . В її основі лежить нижній фундамент, тобто овочі. Вони складають близько 80% першого ступеня. І лише 20% - фрукти", - пояснює вона.

Чому так, адже саме фрукти ми любимо більше всього? Зараз дуже складно знайти щось без домішок і генних модифікацій – такі продукти занадто солодкі, щоб повноцінно доповнювати наш раціон без шкоди для організму.