Колишній голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко розповів про існування засекречених списків підприємств, яким дозволено ввозити на території, які контролюють бойовики, контрабанду. За словами Кіхтенка, до цих списків має пряме відношення фіскальна служба та керівництво АТО.

"Списки створює і пропонує на затвердження Державна фіскальна служба, керівництво АТО - вони затверджують ці списки. Має вплив чи не має вплив керівництво держави на ці списки, я думаю, що відповідь очевидна, що має. Моя позиція – що максимум повинні бути всі підприємства, які зареєстровані на території, платять податки, вони всі мають право займатись переміщенням своїх товарів", - повідомив Кіхтенко для радіостанції Голос столиці.

Читати також: У спеку в аеропорту "Бориспіль" воду продають по 70 грн

На переконання екс-глави Донецької ОДА, правоохоронці масово "закривають очі" на нелегальні схеми через те, що самі напряму беруть у них участь.

"Якщо самі правоохоронці цим питанням займаються, що до них звертатись? Ви ж повинні розуміти, що це зона проведення антитерористичної операції, і керівництво АТО, керівництво штабу несе повну відповідальність за те, що там відбувається", - наголосив Кіхтенко, додавши, що керівництво військової державної цивільної адміністрації має дуже опосередкований вплив на переміщення цих товарів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна купує вугілля на окупованих територіях Донбасу.