У середині осені цього року курс гривні може значно девальвувати через значний тиск різних факторів, а протягом серпня - вересня він, навпаки, зміцниться. Таку думку висловив експерт із фінансів Василь Горбаль, зазначивши, що на ринку фінпослуг значно активізувалися тіньові обмінники.

"Це досить традиційні скачки курсу в Україні. Зараз ми свідки зміцнення курсу, серпень-вересень - також йде зміцнення курсу. Жовтень - тиск на курс", - повідомив експерт.

Читати також: Скільки грошей потрібно українцям для щастя

На думку Горбаля, всі намагання Нацбанку відмінити валютні обмеження на ринку лише провокують подальший розвиток "тіньових" обмінників.

"Поки НБУ декларує, що обмеження будуть продовжуватися, що стосується суми обміну валют. Це провокує наявність тіньового ринку. І навіть в тих же пунктах обміну валют подібними обмеженнями нехтують", - повідомив експерт для Голосу столиці.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що МВФ може затримати черговий транш фінансової допомоги на декілька місяців.