Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) разом з представниками Міністерства юстиції України провели натурний експеримент, так званий арена-тест, з розслідування катастрофи рейса MH17, повідомляє censor.net.

Провести натурний експеримент Міжнародна загальна слідча група вирішила, щоб практично дослідити технічні причин катастрофи літака. Як зазначили у відомстві, повноцінний натурний слідчий експеримент був реалізований в Україні вперше - аналогів подібних експериментів на території нашої держави до сих пір не проводилося.

Провели експеримент в Павлограді на Дніпропетровщині, де заздалегідь було підготовлено все необхідне для моделювання подібного вибуху, який стався з літаком рейсу "МН17".

Для того, щоб провести арена-тест, були виділені оригінальні бойові ракети з комплексу "Бук". Модель кабіни пілотів і елементи обстановки розміщувалися на двох окремих досліджуваних майданчиках. На тій же локації, експерти встановили і налагодили роботу фото-відео засобів і 3D сканування об'єктів.



Під час реалізації експерименту фахівці візуалізували вплив вибуху бойової частини і ракети в корпусі літака, визначили область розльоту вражаючих елементів бойової частини і ракети, кількості і щільності покриття ними моделюється кабіни пілотів і дослідили зміни траєкторії польоту поражаючих елементів після їх зустрічі з корпусом літака.

Дані, отримані за результатами експерименту, будуть використані для уточнення місця пуску і траєкторії ракети, якою був збитий Боїнг-777.