У неділю, 7 серпня, у Згурівці поховали військового льотчика, жертву ДТП, що сталася минулого четверга в Чугуєві Харківської області. 27-річний Сергій Ханган загинув усього за кілька метрів від частини, де служив. Друзі кажуть, він повертався з вечірньої пробіжки, коли на пішохідному переході його збив "Мерседес G-500". Джип рухався з величезною швидкістю, водій не встиг загальмувати, про що свідчить відсутність гальмівного шляху на асфальті. Тіло Сергія ударом відкинуло на 80 метрів, юнак помер на місці аварії.

Випадкові очевидці стверджують, що такий автомобіль у місті єдиний і всі добре знають, кому він належить: власнику мережі автозаправок "Маршал" (80 заправок на території України) Олександру Зачепилу. А, отже, на справедливе розслідування та покарання годі чекати? Припущення городян підтвердили подальші, як здалося, не вельми професійні дії поліції ще й у присутності десяти молодиків-важковаговиків.

Щоб поліція могла оглянути місце події та виконати всі необхідні процедури, військові, колеги Сергія, оточили автовбивцю та не підпускали невідомих, які намагалися забрати "Мерседес" на штрафмайданчик. Робота копів почалася зніманням номерів , відтак вони оголосили про те, що джип вже три години як вважається вкраденим. Щоправда потім інформацію спростували. Але люди бачили, як з пішохідної "зебри" переносили взуття покійного за її межі, мовляв, він перебігав дорогу у забороненому місці.

З'ясували, що за кермом перебував персональний водій родини Зачепило, 35-річний Маковецький Є.М.

"Годині о дев'ятій вечора, водій підприємця Зачепило їхав в Харків. Бачили, як він виходив з машини, після скоєння аварії. Побіг на заправку поруч. Думали, що втік, але він повернувся. Білий увесь, напевно від отриманого стресу", - розповідає один з свідків ДТП Руслан О.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Мешканці Чугуєва вірити офіційній версії відмовляються, містом ширяться чутки, що за кермом знаходився син підприємця. Однак цю інформацію заперечив В'ячеслав Лобас, слідчий відділу розслідувань ДТП управління Нацполіції у Харківській області: "Водій Маковецький опору правоохоронцям не чинив, одразу надав особисті та документи на автомобіль. Потім бригада "Швидкої допомоги" госпіталізувала його із струсом головного мозку, закритою черепно-мозковою травмою та забоєм грудної клітки. Отримали висновки експертизи про вміст алкоголю: водій був абсолютно тверезим. Зараз порушено кримінальну справу, триває слідство".

У випадку доведення вини Маковецького, йому загрожує до 10 років ув'язнення. Але згурівчани мають намір боротися за справедливість. З дня смерті Сергія минуло п'ять діб, а з боку винуватця рідним досі ніхто не запропонував хоч якоїсь допомоги.

"Я був учора на похоронах, колеги Сергія розповідали, що на місці ДТП знаходилися з перших хвилин. Вони бачили, як з авто вибіг молодий хлопець, років 30, а на "швидкій" до лікарні відвезли зовсім іншого, трохи старшого чоловіка. Також вони бачили, як поліцейський сів на місце водія, та ніби ненароком знищив відбитки пальців на кермі", - повідомив депутат Київської обласної ради Євген Чубук, уродженець Згурівки. Він додав, що готує депутатський запит до Головного Управління Нацполіції на підставі непрофесійних дій правоохоронців, як таких, що намагаються приховати злочин.