Міжнародна група вчених на чолі з дослідниками з університету Дьюка з'ясувала, що основною причиною особливої ​​поведінки папуг, а саме імітації голосів і музики, є будова їхнього мозку.

Про це повідомляє Sciencedaily.

Протягом 34 років від учених вислизали особливості, які відрізняють мозок папуг від інших птахів. Як з'ясувалося, у цих птахів є особливі нейрони, що розташовані навколо голосових центрів в їхньому мозку. Вони сприяють високій слухової чутливості і дають птахам безпрецедентну здатність до наслідування.

Надалі біологи спробують зрозуміти, яким чином папуги обробляють отриману звукову інформацію, а також сам механізм імітації.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Восьминоги можуть бачити із заплющеними очима

Тим часом папуги, що наслідують різним звукам, вже не раз ставали зірками в Інтернеті. Люди не перестають дивуватися їхнім здібностям до імітації.