Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що виступає проти того, щоб у рамках розслідування справи про ймовірну причетність бійців "Торнадо" до кримінальних злочинів таврували всіх учасників цієї розформованої роти МВС.

Про це він написав у своєму "Фейсбуці".

"Що стосується затриманих прокуратурою й арештованих судом міліціонерів на чолі з екс-командиром "Торнадо" Русланом Онищенком: триває слідство військової прокуратури, провину підозрюваних визначить суд. Але я категорично проти огульного звинувачення на адресу всіх бійців і ганебного тавра на інші добровольчі підрозділи", – зазначив Аваков.

Він додав, що наразі, на етапі розформування роти, триває переатестація частини бійців із метою визначити, де кожний із них може продовжити службу.

Читайте також: У "Торнадо" планували вбити начальника міліції Луганщини - Москаль

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що 17 червня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що начебто в роті "Торнадо" виникла злочинна група, яка на Луганщині незаконно утримувала місцевих жителів, вчиняючи проти них насильницькі дії.

У роті звинувачення на свою адресу відкидали і повʼязували такі заяви з тим, що комусь були невигідні їхні дії. Зокрема, бійці "Торнадо" не пускали на окуповану територію Донбасу потяги, які, за їхніми словами, нібито везли контрабанду.

У МВС наразі триває службове розслідування щодо висловлених на адресу "Торнадо" звинувачень.