Арбітражний суд Ленінградської області задовольнив позов звукозаписної компанії "Союз" до соціальної мережі "ВКонтакте" стосовно авторських прав на композиції деяких російських виконавців.

Соцмережа зобов'язана виплатити 600 тисяч рублів звукозаписній компанії і видалити композиції зазначених у позову виконавців, а саме пісні гурту "Ария", "Король и шут", "Руки вверх" і співачки Любові Успенської.

Представники "Союзу" наполягали на компенсації у розмірі 4,5 млн рублів. Їхній опонент Георгій Лобушкін, що представляє соціальну мережу, заявив, що "ВКонтакте" має намір оскаржити рішення суду.

Читайте також: Радіостанції крутитимуть українську музику по 18 годин на добу

Раніше представники "ВКонтакте" заспокоювали користувачів, що музика в соцмережі залишиться.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Нагадаємо, у 2012 році з соціальною мережою за порушення авторських прав хотів судитися россійський співак Сергій Лазарєв. Тоді після публічних скарг Сергія, Павло Дуров заблокував всі композиції виконавця та підписав їх у пошуку так: "Запис було вилучено з публічного доступу через відсутність культурної цінності".