Дисциплінарна комісія з числа працівників центрального апарату Держлісагентства запрацює на Волині з понеділка, 10 жовтня. Зокрема, перевірятимуть причетність посадових осіб до незаконного експорту деревини цінних порід.

Про це в коментарі Інформаційному агентству "Волинські Новини" повідомила керівниця Держлісагентства Христина Юшкевич.

Слідчий відділ прокуратури Волинської області проводить розслідування за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами, які, на підставі підроблених документів, незаконно експортували деревину цінних порід в офшорні компанії, засновниками яких є наближені особи.

Правоохоронці оглянули всі лісогосподарські підприємства Волині і вилучили понад 500 кубічних метрів неврахованої деревини цінних порід, орієнтовною вартістю понад 3000000 гривень.

Як інформує Христина Юшкевич, матеріали з обласної прокуратури до Києва надійшли у вересні. Тому службова перевірка у волинських лісгоспах і обласному управлінні почнеться вже наступного тижня - з понеділка, 10 жовтня. Скільки триватиме розслідування, поки невідомо, адже в комісії великий обсяг роботи: потрібно перевірити діяльність багатьох чиновників. Про результати діяльності дисциплінарної комісії обіцяють повідомити прокуратурі і ЗМІ в разі, якщо виявлять порушення.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Можливо, після проведення розслідування, доведеться приймати кадрові рішення", - припустила Христина Юшкевич.

Портал "Знай.ua" повідомляв раніше, що всі спеціалізовані структури займаються контрабандою в зоні АТО.