Про це в ТСН.uа розповіла завідувач Центру грипу і ГРВІ в Українському центрі з контролю і моніторингу захворювань Мінздраву Тетяна Дихановська.

За її словами пік захворюваності припаде на лютий березень. На сьогоднішній день ситуація з епідеміологічною ситуацією грипу та ГРВІ стабільна. Епідемічний поріг загалом в Україні наразі на 40% менший від можливого на цю пору року, у столиці на 32 % менший.

Епідеміологи радять зміцнювати імунітет, оскільки в країні вже розпочався сезон хвороби. Необхідно приймати імуностимулятори, хоча б звичайні вітаміни, та не переохолоджуватися.

Читайте також: Гонконгський грип: чим загрожує поява віруса-мутанта

Спеціалісти застерігають, що через кілька місяців може з'явитися новий штам грипу. Перша хвиля очікується в грудні і ростиме до лютого.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами вірусологів, цей вірус грипу здатен викликати ускладнення пневмонії, бронхіти, також може загострювати такі хвороби як бронхіальну астму, серцево-судинні хвороби.

Як розповів раніше портал "Знай.ua", бруд зміцнює імунітет