Твердження, що підвищення пенсійного віку не дає жодних суттєвих результатів щодо зменшення дефіциту Пенсійного фонду, носять суто спекулятивний характер і не мають нічого спільного з реальністю.

Таку точку зору висловивла соціолог Лідія Ткаченко і додала, що, приміром, у поточному році жінки виходили на пенсію за віком 57 років 6 місяців, тобто на 2,5 року (30 місяців) пізніше колишньої межі. Якщо прийняти розмір їхньої пенсії на рівні хоча б 1600 грн, то сума економії за 30 місяців становить 48 тис. грн, а з урахуванням кількості таких жінок (близько 150 тис. осіб) — 7,2 млрд грн, і це тільки з однієї вікової когорти.

"Інша справа, що економія від підвищення пенсійного віку розчиняється в загальній безодні дефіциту Пенсійного фонду, спровокованого зниженням ЄСВ, і, таким чином, по факту економить кошти державного бюджету, нічого не даючи пенсіонерам. Щоб виправити ситуацію, принципово важливо на новому етапі пенсійної реформи прийняти норму закону, що вся економія, отримана від заходів реформи, спрямовується на підвищення виплат існуючим пенсіонерам, перш за все найбільш нужденним: особам, які давно вийшли на пенсію (їхні пенсії найбільше знецінилися внаслідок інфляції) та/або досягли віку 80 років і старше (у них значно більші потреби на медичні послуги тощо)", – пише соціолог у своїй статті для видання "Дзеркало тижня".

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що бідних українців стало вдвічі більше.