За тим, як проходять зміни назв населених пунктів України можна слідкувати на інтерактивній онлайн-мапі. Згідно закону про декомунізацію, ряд населених пунктів, в назвах яких присутнє радянське минули мають змінити назву.

На спеціальній карті зазначені населені пункти, які мають змінити назву. Всього на мапі відзначено 877 населених пунктів. Ці місця будуть перейменовані до 21 листопада 2015 року. Завдяки постійному оновленню, користувачі мають змогу у живому часі спостерігати за ситуацією.

На даному етапі етапі лише в Івано-Франківській області повністю відсутні населенні пункти з комуністичними назвами. Більш за все селищ, які мають змінити назву, знаходяться у Донецькій, Дніпропетровській та Харківській областях.

Читайте також: Рада не піде на канікули – Гройсман

Закон про декомунізацію в Україні вступив у силу 21 травня. Місцеві громади мають визначити нові назви для населених пунктів, після чого їх затвердять у Парламенті.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще