Напередодні старту зовнішнього незалежного оцінювання у соцмережі Facebook запустили флешмоб на підтримку випускників під назвою "Щасти на ЗНО".

Колишні учасники тестування діляться своїм досвідом складання тестів і підбадьорюють тих, хто завтра сяде за парти. Серед них – студенти, музиканти, представники різних професій і навіть молодші школярі, для яких тестування ще попереду.

Підтримати майбутніх випускників вирішила й міністр освіти Лілія Гриневич та поділилася власними спогадами.

"Пам'ятаю своє перше ЗНО, коли я була керівником проекту "Центр тестових технологій", і ми лише запускали оцінювання. Певно, це звучить дивно, але для нас це також був своєрідний іспит, а ще шалений стрес і тиск. Суспільство поділилося на тих, хто вірив в успіх, і тих, хто ні. Але нам все вдалося, бо були люди, які підтримували цю ідею. Завтра вся Україна вболіватиме за учасників тестування, і сподіваюся, що ця підтримка допоможе вам", – написала вона.

Нагадаємо, завтра, 23 травня тестом з української мови та літератури розпочинається основна сесія ЗНО в Україні.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Основна сесія тестування пройде від 23 травня до 16 червня, додаткова – з 3 до 12 липня.

25 травня відбудеться тестування з іспанської, німецької і французької мов; 29 травня – з англійської мови; 31 травня – з математики; 2 червня – з історії України; 6 червня – з російської мови; 8 червня – з біології; 12 червня – з географії; 14 червня – з фізики і 16 червня – з хімії.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, які документи повинні мати при собі учасники тестування.