Дії "Правого сектору", який влаштував стрілянину у Мукачево, кваліфіковано як бандитизм.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 257 Кримінального кодексу України. Стаття передбачає позбавлення волі від 5 до 15 років з повною або частковою конфіскацією майна.

На разі у слідчих під підозрою 13 осіб, повідомив на своєму сайті Геннадій Москаль. Наймолодшому з підозрюваних 18, найстаршому 39 років. 12 із них жителі Закарпаття, один — мешканець Слов'янська. Більшість із підозрюваних переховуються у горах та в лісах Карпат.

Читайте також: "СБУ припинила ввезення контрабанди нафтопродуктів з Росії на Донбас"

Москаль кваліфікував випадок у Мукачево як "вершину айсберга": "До цього вони з метою наживи викрадали і катували людей, вимагали гроші у підприємців, забирали майно, використовуючи при цьому незаконну вогнепальну зброю, в тому числі автомати, кулемети і гранатомети. Фактично це був рекет, банальне заробляння грошей, і найгірше те, що все робилося під прикриттям патріотичних гасел", — наголосив глава ОДА.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

11 липня в Мукачево відбулася стрілянина за участі людей з кола народного депутата Михайла Ланя, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектора". За різними даними, в результаті перестрілки загинули близько 5 людей, 14 осіб було поранено.