Без активного втручання Росії і підтримки бойовиків, війни на Донбасі не було б.

Про повідомила білоруська письменниця, лауреат Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич в інтерв'ю російським ЗМІ. Кремлівський журналіст висловив провокаційну фразу про те, що нібито причиною війни на сході України стали "проекти законів про заборону російської мови".

"А хіба там були не росіяни танки, не російське зброю, не росіяни контрактники? Фігня все це. Якби не було вашого зброї, там би не було війни", - заявила Алексієвич.

Вона додала, що на окупованих територіях зараз "біль і страх". Але все це, за її словами, "на совісті Путіна і росіян". Письменниця підкреслила, що Росія вторглася на чужу територію, не маючи для цього абсолютно ніяких підстав.

Алексієвич зазначила, що в мережі є безліч доказів, як на окуповані території Донбасу перекидають російську військову техніку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в Росії мають намір більш пильно стежити за українцями, які приїжджають в країну.